Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ive Ivanov potpisao za Lions de Geneve

04.07.2020. 07:25
Ive Ivanov potpisao za Lions de Geneve


Unatoč signalima koji su stizali prethodnih dana iz Košarkaškog kluba Zadar da se želi obnoviti suradnja s Ivom Ivanovom taj se scenarij nažalost nije ostvario jer je Ivanov odabrao Švicarsku, točnije Ženevu, gdje će u nadolazećoj sezoni nastupati za Lions de Geneve.


Strpljivo čekao
Prošlosezonski kapetan Zadra strpljivo je čekao, odbijao ponude među kojima je bila i ona skopskog MZT-a, čak je i preko svog agenta pokušao animirati sportskog direktora Branimira Longina, ali konkretno u Splitskoj ulici nisu u konačnici dovoljno zagrizli kako bi 34-godišnji krilni centar ostao u klubu kojem je u veljači svojom vrhunskom izvedbom u finalu Krešinog kupa uvelike pomogao osvojiti trofej nakon 12 godina čekanja.
– S Lionsima sam bio u kontaktu još prije dva mjeseca, no tada sam im kazao da se strpe jer sam htio prvo razgovarati sa Zadrom. Pošto se to nije dogodilo, na kraju sam prihvatio ponudu iz Švicarske i mislim da sam napravio najbolju stvar za sebe i svoju obitelj u ovom trenutku – kazao je Ivanov koji je ipak očekivao bolji tretman od svojih sad bivših poslodavaca, posebno jer je kao kapetan momčadi u trenutku pandemije koronavirusa prvi pristao odreći se dvije plaće i tada mu je kazano da će biti prvi u redu za pregovore pred novu sezonu. Ipak, na Višnjiku su ponovno pokazali veliku neozbiljnost kada su u pitanju etičnost, pa i ljudskost s jedne strane jer su čovjeku koji je istinska ikona kluba tek uspjeli ponuditi »smiješnu« svotu za koju je Ivanov doznao preko svog agenta.


Trener Andrej Štimac
– Na kraju cijele te priče moj agent je morao njih kontaktirati. Nastupilo je doslovno prebacivanje odgovornosti, Longin je rekao kako čeka trenerovu odluku, dok je Mršić odgovorio da čeka odluku sportskog direktora. Onda je Longin mom agentu ponudio negdje oko pola iznosa kojeg sam imao prošle sezone, i to usmeno po principu uzmi ili ostavi što nikako nisam mogao prihvatiti. Izuzetno mi je žao zbog toga jer smatram da sam zaslužio svojom profesionalnošću i zalaganjem da se sa mnom osobno popriča i da mi se barem kaže da nisam u planovima za narednu sezonu. No, u ovakvom poslu to su normalne stvari, mi igrači smo tren ovdje tren negdje drugdje i spremni smo na sve, ali je zanimljivo kada sam se trebao odreći dvije plaće da su lako i jednostavno okrenuli moj broj mobitela. No, bez obzira na sve, ne zamjeram nikome ništa, a jedino mi je žao što neću imati priliku možda ponoviti ono što smo uspjeli u veljači s osvajanjem Krešinog kupa jer to je uistinu nešto što se ne može nigdje doživjeti. Zadar je moja ljubav i uvijek ću za njega navijati svim srcem – poručio je Ivanov kojeg sada čeka novi izazov u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Iako se radi o košarkaškoj egzotičnoj zemlji, u Švicarskoj će ga dočekati vrhunska organizacija, posloženost na svim razinama kao i hrvatski trener. Naime, predvodit će ga nekadašnji igrač Zadra i Cibone, Riječanin Andrej Štimac.
– Andrej me uvjerio da dolazim u odlično organiziran klub koji je relativno mlad jer je osnovan 2000. godine, a u zadnjem desetljeću su u vrhu švicarske košarke. U tom su razdoblju osvojili dva naslova prvaka Švicarske i dva puta su uzeli nacionalni kup. Uglavnom dojmovi koje mi je prenio Štimac su više nego obećavajući tako da se svakako veselim novom izazovu u svoj karijeri – zaključio je Ivanov.
 




Karijera Ivanova


2003.-2004. Zadar
2004.-2007. Sonik-Puntamika
2007.-2009. Zabok
2009.-2010. Sonik-Puntamika
2010.-2015. Zadar
2015.-2016. Krka
2016.-2017. GKK Šibenik
2017.-2018. Zadar
2018.-2019. MZT Skopje
2019.-2020. Zadar
2020.- Lions de Geneve