Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prva srpanjska subota: Velike gužve na cestama, kilometarska kolona za trajekt prema Pagu

04.07.2020. 12:36


Prvi srpanjski vikend donio je i velike gužve na prometnicama – naš reporter zatekao se na trajektu na liniji Prizna – Žigljan do kojeg se natiskala kilometarska kolona. Gužva je bila tolika da dobar dio automobila nije stao u plovilo, već je morao čekati sljedeći termin.
Kolona je duga oko dva kilometra, pa je Jadrolinija  uvela izvanredne linije i unatoč tome na trajekt se čeka oko sat vremena. Dosta je Poljaka, Slovenaca, Nijemaca i Zagrepčana.
Pojačan je promet na važnijim cestama osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, Krčkom mostu te na pojedinim graničnim prijelazima, javlja HAK.
Zbog povećane gustoće prometa moguća je vožnja uz povremene kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta, posebice između čvorova Lučko i Bosiljevo II, u blizini odmorišta, te kod ulaza ili izlaza s autocesta.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) mogući su povremeni zastoji ili vožnja u koloni na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija).