Još 17 otoka i Ribafish će spojiti sve hrvatske naseljene otoke

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Iz Privlake prema Viru krenula treća i posljednja faza projekta RokOtok
Autor: 
Mi smo spremni na novu avanturu, čeka nas 17 otoka i nekih 60-ak kilometara za plivanje i vjerujem kako će biti jako dobro, rekao je Domagoj Jakopović Ribafish
RokOtok
Dolazak Ribafisha na Vir nakon uspješnog preplivavanja dionice od Privlake

Treća i posljednja etapa projekta RokOtok krenula je jučer iz Privlake prema otoku Viru, gdje je Domagoj Jakopović Ribafish zabio prvu od 17 zastavica koje ih čekaju na ovoj etapi. Ribafish je do obišao 34 otoka i na svom se putu susreo s više od 3500 djece uz želju da im približi važnost druženja i čuvanja svega onoga što nas okružuje, od novih prijateljstava, provođenja kvalitetnog vremena s roditeljima do brige o okolišu, a tom je putovanju jučer pridodao i otok Vir te brojne mališane koji su ga tamo dočekali.

Od Vira do Krka

- Nakon puno peripetija došli smo i do treće, finalne rute projekta RokOtok. Krećemo iz prekrasne Privlake i idemo za otok Vir. Nije nešto zahtjevno, ali svatko tko je ikad plivao otvorenim morem zna koliko je to drugačije od plivanja u bazenu. Divno je da se skupilo ovoliko plivača koji će s nama započeti ovu fazu, kazao je Ribafish na početku ovogodišnje avanture koja će trajati do 27. srpnja kada će završiti na otoku Krku.

- Hvala Privlaci što nas je ugostila. Mi smo spremni na novu avanturu, čeka nas 17 otoka i nekih 60-ak kilometara za plivanje i vjerujem kako će biti jako dobro, rekao je Ribafish osvrnuvši se na samu rutu koja će se iz zadarskog arhipelaga krenuti prema Kvarneru.

- Ovo je prekrasna lagana ruta, ali moram ponoviti kako samo plivanje nije za djecu. Ideja je da nas djeca otprate, otplivaju do bova, a onda nas dočekaju na cilju gdje se družimo, zezamo, i naravno učimo o ekologiji. Iskustva s klincima su uvijek različita, neki su veseli, nekima se opet ne da, ali u devedeset posto slučajeva sretni su. To je čista ljubav, sretan sam što ovo radim i hvala svima koji nas podržavaju, zaključio je Ribafish za kojeg je ovo izuzetno važan projekt.

Na Viru je plivače iz Privlake dočekao veliki broj djece i odrsalih koji su pozorno slušali što im Ribafish govori. Tamo su podijeljeni i darovi, a navečer su svi zainteresirani išli na skrivanje i potragu za Geocachevima.

- Iako je treća faza ujedno i posljednja etapa RokOtoka u kojem ćemo zabosti pedesetu zastavicu na pedeseti otok, nadam se da to nije kraj priči o važnosti povezivanja ljudi i druženju s klincima kojima želimo poručiti da se trebaju više igrati na otvorenom i brinuti o našem jedinom planetu. Tako da ćemo na Krku vjerojatno reći samo – plivamo dalje..., predvidio je Ribafish.

Ostavili veliki utjecaj

Podsjetimo, Ribafish je odlučio plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, u spomen na svog preminulog sina kojemu je to bila velika želja. Cilj je bio jednostavan: privući djecu i roditelje na druženje i aktivnosti izvan virtualnog svijeta, kako bi zajedničkim snagama ostvarili nikad završeni životni projekt oca i sina. Dosad su preko udruge RokOtok odrađene dvije plivačke etape projekta: od Dubrovnika do Čiova te od Brodarice i Krapnja do Preka na Ugljanu. Ovaj projekt često je predstavljen kao najljepša priča ljeta. Roditelji se često javljaju kako su se djeca aktivnije počela baviti sportom, izlaziti u prirodu i više pažnje posvećivati problemu zagađenja okoliša, a mnogi su bili sretni što se na njihovom otoku događa nešto zanimljivo. Sam Ribafish kaže kako su tijekom prve dvije faze upoznali mnogo ljudi, a ako su zainteresirali samo jedno dijete, postigli su cilj.

- Ako je na svakom otoku barem jednom djetetu postalo jasnije zašto ne smije bacati plastiku u more i zašto je potrebno razgovarati i igrati se s roditeljima i prijateljima u prirodi, mislim da smo napravili nešto dobro, rekao je Ribafish.

Avantura se nastavlja danas, kada se pliva dalje za Pag te nakon toga nastavlja prema Molatu, Istu, Premudi, Silbi, Olibu, Rabu, Krku, Cresu, Lošinju, Iloviku, Malim i Velim Srakanama, Susku, Unijama te Košljunu s kojeg u utorak 26. srpnja 2022. u 17.30 sati pliva na završni događaj u Puntu na otoku Krku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno