Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dinamo ispao iz Lige prvaka

Autor:

03.08.2009. 22:00
Dinamo ispao iz Lige prvaka

Foto: FAH



Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u 4. pretkolo Lige prvaka, u uzvratnom dvoboju 3. pretkola izgubili su na svom terenu u Maksimiru od austrijskog Red Bulla iz Salzburga sa 1-2 (0-1), a kako je prva utakmica prije šest dana u Salzburgu završila 1-1 u borbu za ulazak u najjače klupsko natjecanje upustit će se austrijski prvak, dok će hrvatski natjecanje u eurokupovima nastaviti u 4. pretkolu Europske lige.
Hrvatski prvak niti ove sezone neće nastupati u Ligi prvaka. Iako je Dinamo u prvoj utakmici 3. pretkola protiv Red Bulla u Salzburgu ostvario pozitivan rezultat odigravši 1-1 i nadigravši austrijskog prvaka, u uzvratu je bilo potpuno drugačije. Trener Dinama Krunoslav Jurčić u utakmicu je krenuo preoprezno, sa samo jednim napadačem, što su gosti agresivnom igrom iskoristili i težište igre prebacili na Dinamovu polovicu terena.
Iz takvog odnosa snaga na terenu došla je i prva prilika na utakmici u 23. minuti, ali Tchoyi je previše oklijevao i Butina mu je uspio izbiti loptu iz nogu. Ipak, u 33. minuti gosti su zasluženo poveli, Švento je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane s više od 30 metara, lopta je preletjela sve igrače u kaznenom prostoru i pored iznenađenog Butine završila u mreži.
Nakon primljenog gola Dinamo je krenuo agresivnije prema vratima Red Bulla i već u 41. minuti mogao izjednačiti. Lovren je dobio loptu na lijevom boku, ušao u kazneni prostor, ali njegov udarac s osam metara Gustafsson je uspio obraniti. Bio je to ujedno i jedini Dinamov udarac u okvir gola u prvom dijelu.
Odmah na početku nastavka Jurčić je uveo drugog napadača, umjesto Chage ušao je Slepička, a već u drugoj minuti Papadopoulos je izjednačio na 1-1. Morales je odlično proigrao Papadopoulosa koji je ostao nečuvan na rubu kauznenog prostora, a Grk je potom rutinirano poslao loptu u mrežu.
Dinamo je imao i veliku priliku povesti kada je u 62. minuti Sammir dobro zavrnuo loptu na drugu vratnicu, ali Carlos i Lovren su se na dva metra od gola sudarili u skoku i promašili loptu.
Ključni trenutak dogodio se u 83. minuti, Cziommer, koji je u igru ušao samo četiri minute ranije, uputio je udarac sa 25 metara, lopta je pogodila vratnicu i odbila se točno na nogu Nelissenu koji je bio priseban i zatresao mrežu iza Butine.
Dinamo će tako natjecanje u Europi nastaviti u Europskoj ligi, a suparnika u 4. pretkolu saznat će na ždrijebu u Nyonu u petak.


 DINAMO – RED BULL 1:2


Strijelci: 0-1 Švento (33), 1-1 Papadopoulos (47), 1-2 Nelisse (83).
Pred 20.000 gledatelja sudio je Hammer iz Luksemburga.
DINAMO: Butina – Lovren, Bišćan, Carlos (Kramarić, 85), Glavina – Sammir (Barbarić, 88), Vrdoljak, Chago (Slepička, 46), Badelj, Morales – Papadopoulos
RED BULL SALZBURG: Gustafsson – Schiemer, Sekagya, Dudić, Ulmer – Aufhauser, Leitgeb (Augustinussen, 87) – Tchoyi, Zickler (Cziommer, 79), Švento (Opdam, 90+2) – Nelisse