Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Krenuo lov na Hitchcockovu kćer

Autor:

03.08.2009. 22:00
Krenuo lov na Hitchcockovu kćer

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Danas u vrtiću već imamo malu grupu plivača. Imamo izvrsnu suradnju s Plivačkim klubom Zadar, zahvaljujući kojem uspjevamo provoditi nama vrlo korisnu hidroterapiju. Ove godine su dvije skupine djece prolazile program kroz šest mjeseci, koji se u terapeutske svrhe pokazao jako dobrim, kazala je Penjalov
Uručivanje čeka, odnosno donacije školi plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju dječjeg vrtića “Latica”, prikupljene od kotizacija sudionika skoka ovogodišnjeg Millenniun jumpa, upriličeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u caffe baru Atrij. Na konferenciji su nazočili Branko Ganzulić, predsjednik Turističke zajednice Grada Zadra, Neven Stojaković iz Udruge Propele i Vesna Penjalov, ravnateljica dječjeg vrtića “Latica”, a nakon službenog uručenja čeka, koji ove godine iznosi 28.640 kuna, nazočni su ovom prilikom najavili i ovogodišnji program “Noći punog miseca”, tradicionalne zadarske manifestacije, koja će se ovaj put održati devetu godinu zaredom.
Prije samog uručenja čeka prisutnima se obratila Penjalov, zahvalivši se svima koji su i ovaj put podržali akciju, istaknuvši kako je ove godine u Školi plivanja sudjelovalo 30-ak djece, koji su najprije koristili bazen hotela Pinija, a potom i novi bazen ŠRC Višnjik.
– Danas u vrtiću već imamo malu grupu plivača. Imamo izvrsnu suradnju s Plivačkim klubom Zadar, zahvaljujući kojem uspjevamo provoditi nama vrlo korisnu hidroterapiju. Ove godine su dvije skupine djece prolazile program kroz šest mjeseci, koji se u terapeutske svrhe pokazao jako dobrim, kazala je Penjalov, naglasivši kako se iskreno raduje što se ova suradnja i dalje uspješno nastavlja.
Istaknuvši kako su štićenici dječjeg vrtića “Latica” percipirani kao mali sugrađani, kojima je potrebno tek nešto više pozornosti i da se nada kako će i oni sami uskoro biti pripravni biti sudionici neke od organizacija, obratio se Ganzulić.
– Nadam se da će i ovi naši mali sugrađani uskoro moći dati i svoj obol nekom događaju, a tek tada ćemo znati da smo postigli onaj efekt, koji smo namjeravali postići, kazao je Ganzulić, osvrnuvši se potom i na nedavne dileme oko toga je li manifestacija “Noć punog miseca” uistinu samo zadarski proizvod.
– “Noć punog miseca” je jedan od zaštitnih znakova grada Zadra, jedan od zaštitnih znakova turističke sezone i kulturoloških događaja Zadra. Noć punog miseca se neće i ne može seliti nigdje, jer u niti jednoj drugoj sredini ne može dobiti ovakav sadržaj koji ima u Zadru. Iako je Zadar relativno mali grad, ovakva bogatstva je moguće dobiti samo ovdje i zato sam zahvalan ovoj maloj grupi ljudi, koja je imala toliko osjećaja i talenta, kazao je Ganzulić, zaključivši kako su konačno uspjeli uskladiti snage i grad učiniti zanimljivim, te da su sada raščišćene sve relacije oko organizacije “Noći punog miseca”.
Osvrnuvši se potom na ovogodišnji program “Noći punog miseca” prisutnima se obratio Stojaković, naglasivši kako je formula ove manifestacije, koja će se održati u četvrtak, 6. kolovoza na zadarskoj rivi, uvijek ista, a najvažniji cilj svega je, kako kaže Stojaković, da sam program zapravo nije bitan, jer važno je da sve ono što se događa na rivi tijekom te večeri bude program “Noći punog miseca”.
– Ove godine opet imamo veliki odaziv Turističkih zajednica, mjesta, gradova, udruga i KUD-ova iz cijele županije. Očekujemo dolazak velikog broja gostiju iz ostalih krajeva zemlje s raznim zanimljivim proizvodima. U programu na gatu će sudjelovati klapa Donat iz Zadra, klapa Kaleta iz Zadra, klapa Kadena iz Zadra i klapa Kontrada iz Posedarja, kazao je Stojaković, najavivši potom kako će se program odvijati na dvije pozornice – klapski program na gatu i folklorni program na pozornici kod hotela Zagreb.
– S obzirom da očekujemo pravu invaziju na Poluotok tu večer, pozivamo sve one koji to mogu da rivu 6. kolovoza pohode sa što više brodova i brodića. Mogu se privezati bilo gdje na rivi, izaći s broda, prošetati i zasigurno će provesti bolju večer, savjetovao je Stojaković, najavivši potom i otvaranje neobične izložbe fotografija na gradskim bedemima, koja će se također održati u sklopu manifestacije “Noć punog miseca”.
Naime, riječ je o petero umjetnika, fotografa koji sačinjavaju fotogrupu “5.exe.”, a ujedno su i članovi likovne udruge “Zadart”. Fotogrupu sačinjavaju Aleksandar Bonačić, Danijel Kolega, Andrej Perović, Željko Mršić i Jerolim Vulić, a njihove fotografije s motivima grada bit će izložene na bedemu između dva ulaza u grad pored mosta, na Muraju, u vremenu od 20.30 i 1.00 sat.
– Također saznajemo da će se narednih dana zbivati i velika potraga za navodnom kćeri Alfreda Hitchcocka i stanovite nepoznate sobarice hotela Zagreb, gdje je veliki fotograf odsjeo prije 40 godina, zainteresirao je Stojaković prisutne naposljetku, naglasivši potom kako će iduće godine biti obilježeno prvih deset godina ovog festivala.