Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Generali zbog proslave u Srbu neće u Knin

03.08.2010. 22:00
Generali zbog proslave u Srbu neće u Knin


U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dana hrvatskih branitelja, a u prigodi 15. godišnjice vojno-redarstvene operacije „Oluja”, Hrvatski generalski zbor upućuje cijelokupnoj hrvatskoj javnosti, osobito hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata iskrene pobjedničke čestitke, piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik udruge Marinko Krešić.
“Osim toga želimo izvjestiti hrvatsku javnost da Hrvatski generalski zbor i ove godine neće sudjelovati u Kninskom protokolu Vlade Republike Hrvatske iz općepoznatih razloga neslaganja sa državnom politikom  prema temeljnim vrijednostima proisteklim iz Domovinskog rata, smatrajući takvu politiku krajnje licemjernom. Ono što je 27. srpnja ove godine državno vodstvo slavilo i veličalo u Srbu u dubokoj je suprotnosti sa onim protiv čega su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu. Ne možemo mirno gledati kako predsjednik Republike i predsjednica Vlade kao i njihovi slijedbenici sustavno i podmuklo rade na razgradnji istine i pravde pretvarajući ih u sramotnu laž i nepravdu.
Najoštrije osuđujemo omalovažavanje i kriminalizaciju ratnog ministra obrane Gojka Šuška, kao i najavu preimenovanja jedne zagrebačke ulice na periferiji grada koja već godinama nosi njegovo ime.
Pozivamo sve hrvatske branitelje da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dan hrvatskih branitelja ove godine proslave svečano i dostojanstveno sa izvješenim hrvatskim zastavama na krovovima kuća, balkonima zgrada ili nekim drugom prikladnim mjestima u vlastitoj sredini, kao i polaganjem cvijeća te paljenjem svijeća na grobovima poginulih, odajući time duboko poštovanje prema onima koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu i samostalnost, a kojih više nema među nama.”, stoji u priopćenju.
Nažalost, nismo uspjeli doći do podatka koji su generali osim Krešića uopće članovi udruge. Udruga se nekoliko puta do sada oglasila u javnosti, posljednji put kako bi podržala kandidaturu Milana Bandića za predsjednika.