Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na Dane sunca stigli proizvođači sira

03.08.2010. 22:00
Na Dane sunca stigli proizvođači sira


U subotu, zadnjeg dana sajma, tijekom jutarnjih sati stižu korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik s proizvodima nastalim u radnoj terapiji
Na Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca” stigli su i proizvođači sira „Batlan” d.o.o. iz Otoka i OPG Lidija Galjar iz Zeline. „Batlan” d.o.o. česti je sudionik sajmova „Dani sunca”, a najpoznatiji je po nagrađivanom siru „Alkar” koji sadrži kombinaciju kravljeg i ovčjeg mlijeka, a nudi i kozji sir, te  sir u maslinovom ulju s devet ljekovitih trava. Lidija Galjar proizvođačica je kravljeg i kozjeg sira koje kombinira sa začinskim biljem. Dobitnica je zlatne medalje za sir s vlascem i sir s ljutom paprikom na ocjenjivanju Zagrebačke županije, te ne Bjelovarskom sajmu sira. 
Na sajam iz Gornje Gračenice stigao je i Lahor d.o.o. s terapijskim i darovno-suvenirskim programom „Ergo Naturalis” zajedno s partnerom OPG Vicencinović-Hergouth koji nudi voćne  likere i rakije uz suvenirski program koji uključuje i dizajn pakiranja posvećen kulturnom, povijesnom i arhitektonskom naslijeđu Zadra. Oboje su se predstavili na Sajmu meda i ljekovitog koji se održao početkom srpnja.
Od četvrtka, 5. kolovoza, umjesto splitskog Bokuna d.o.o., proizvođača bobičastog voća stiže OPG Branka Aralica iz Šibenika s proizvodima od višnje maraške, smokava i maslinovog ulja.
Iako je bila najavljena, na sajmu se ovog puta neće predstaviti Imotska torta proizvođača Dumjex d.o.o zbog spriječenosti sudionika.
U subotu, zadnjeg dana sajma, tijekom jutarnjih sati stižu korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik s  proizvodima nastalim u radnoj terapiji korištenjem prirodnih materijala, ručnim radom od prirodne, tradicionalno obrađene vune
Na „Danima sunca” sudjeluju i Drago Drmić iz Zadra s ekološki proizvedenim pića i hranom, slasticama, ljekovitim pripravcima i tradicijskim suvenirima, Šik cipele d.o.o. iz Kloštar Ivanića s ručno, na tradicionalni način, izrađenom obućom od prirodnih materijala, OPG Ćorić -„ Lavander” iz Petrinje i OPG Štefančić iz Zagreba s kozmetičkim programom na bazo lavande, te OPG Šime Škaulj iz Nadina s vrhunskim vinima Merlot i Cabernet sauvignon, te kvalitetnim vinima Cuvee i Syrah.
Sajam „Dani sunca” u organizaciji udruge „Eko-Zadar” održava se na Obali kralja Petra Krešimira IV (Riva) zaključno sa subotom, 7. kolovoza. u vremenu od 8 do 23 sata
Održavanje sajma financijski su potpomogli UO za poljoprivredu i razvitak otoka Grada Zadra, UO za poljoprivredu Zadarske županije, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar Hoteli Zadar d.d., Voda Sv. Rok i restoran Pet bunara.