Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pažani gostima prepustili mrvice

03.08.2010. 22:00
Pažani gostima prepustili mrvice


U nedjelju je u organizaciji ŠRD Orada Pag održano tradicionalno natjecanje u sportskom udičarenju – “Kup Marko Čepulo” koji se održao po petnaesto ljeto za redom, a na spomen prerano preminulog i aktivno člana Orade. Ovo natjecanje okupilo je 31 natjecatelja iz športsko ribolovnih klubova, i to domaćina „Orade” iz Paga, „Zubatac” iz Zadra, „Sipa” iz Benkovca, „Premude” i „Vrsi”. Lovilo se rukom sa brodice, a ovaj zanimljiv sportski događaj okupio je devet brodica paških barkarola.
Domaćini iz Orade imali su izvrsne rezultate – prvo mjesto osvojio je Ivo Fabijanić Brankov, drugo mjesto njegov kolega iz paške Orade Oliver Alaburić, a treći mjesto i brončani pehar osvojio je Igor Palić iz ŠRD” Sipa” iz Benkovca.
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su paški dvojac Ivo Fabijanić Brankov i Dario Grašo, drugo mjesto Oliver Alaburić i Marino Buljanović iz „Orade” Pag , a treće mjesto otac i sin Slavko i Tomislav Štrkalj iz ŠRD „Zubatac” iz Zadra. Veliki prijelazni pehar športskog ribolovnog saveza Zadarske županije osvojio je Pažanin Ivo Fabijanić Brankov.
Naime, natjecatelji su lovili u paškom akvatoriju i na sreću pratilo ih je lijepo vrijeme. Nakon natjecanja i vaganja ulova ekipa se izuzetno dobro zabavila u konobi Dide gdje je bilo obilje dobre spize, podjele pehara i naravno puno priča i razmjena ribarskog iskustva.
Izuzetno dobro raspoložen Ivica Bobić, predsjednik paške Orade nimalo nije skrivao zadovoljstvo sa izvrsnim rezultatima koji su osvojili domaćini.
– Na žalost, ulovljene ribe je bilo manje nego prijašnjih godina. No, nama je najvažnije da je sve proteklo dobro, barkarioli su dobili riječi pohvale. Posebno nas veseli što su se Pažani pokazali izvrsni u kategoriji ulova ribe rukom s brodice, rekao je Bobić te naglasio kako su prva tri natjecatelja Fabijanić Brankov, Alaburić i Palić osigurali ulazak na  Europsko natjecanje 2011. godine.
Bobić je najavio kako će za Dan Domovinske zahvalnosti održati natjecanje u ribarenju za najmlađe ribiće iz ŠRD „Orada” Pag.
– Radi se o mladima, koji su prošlu u ovoj godini malu školu ribolovu koju je organizirala Orada. Najmlađi članovi našeg kluba pokazat će umijeće ribarenja koje su naučili. Lovit će štapom s gradske rive i vjerujem da će plijeniti pažnju publike, domaćih i turista koji se nalaze u Pagu, rekao je Bobić.