Fešta od mora, fritula i pisme

Slika korisnika admin
Katina VRSALJKO

Morski specijaliteti na sve načine, dalmatinska pjesma i domaća atmosfera i ove su godine zavladali rivom ovog malog ribarskog mjesta na Novigradskoj noći 2014. Riva se pretvorila u veliku kuhinju, izložbeni prostor i plesni podij.

Domaći ljudi, od žena, preko ribara do boćara i ugostitelja potrudili su se ponuditi najbolje.

Tonka Kociper je odmah na ulazu u mjesto priredila dobrodošlicu s pohanim dagnjama. Kod Udruge žena sv. Katarina Novigrad posjetitelji su jeli frigane lignje, paprikaš od daganja, zasladili se s fritulama i pravim domaćim kolačima, a sve to s pogledom na izložbu slika Milene Blašković inspirirane morem i Novigradom.

Na štandu Općine Novigrad i Turističke zajednice Novigrad u središtu je ponovno bio već prepoznatljivi kotao s buzarom od daganja, najpoznatijeg novigradskog specijaliteta koji su djelatnici Općine, Turističke, Knjižnice i Etnografske zbirke pripremali još i na rižot i pohali.

Ljubica Sinovčić cijele godine izrađuje autohtone novigradske suvenire koje ljeti prodaje na štandu ispred svoje kuće. Njezini kupci se ne mogu odlučiti ima li Ljubica bolju ruku za suvenire ili za fritule koje radi na licu mjestu. Za Novigradsku noć, kod Ljubice i njenog supruga Ivana mogli su se kušati i razni plodovi mora koje Ivan vadi iz Novigradskog mora.

Boćarski klub Novigrad na svojem je štandu ispred velikog ribarskog broda još jednom pokazao da zna kako se to radi. Od malih srdela do velikih tuna, biraj. A uz neumorni Trio Šumpreš sve je imalo još bolji okus.

Nakon uspješne večere valjalo je potrošiti kalorije. U Noškiću je dalmatinsku ribarsku feštu začinio slavonski Tamburaški sastav Kas, dok je u Isolee baru DJ Dijana zagrijavala atmosferu do ranih jutarnjih sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno