Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Fantele 14. u Aarhusu

04.08.2018. 20:02
Fantele 14. u Aarhusu


U subotu su na Svjetskom prvenstvu u jedrenju, koje se održava u danskom Aarhusu startali 49eri i odjedrili tri plova. Vrlo obećavajući start imali su Šime i Mihovil Fantela koji se nalaze na 14. mjestu u konkurenciji 86 posada. U zadnjem plovu dana ciljem su prošli izvrsni treći, što je za posadu koja jedri u ovoj disciplini tek godinu i pol dana više nego dobro. Među 60 posada ženskog 49er FXa Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi su na solidnom 36. mjestu.
– Taman smo godinu dana zajedno u brodu i napredujemo iz regate u regatu. U Aarhusu nam je cilj ući u najboljih 25, odnosno zlatnu finalnu skupinu – rekla je Enia Ninčević, a Mihaela dodala:
– Za mene je ovo nova klasa, prešla sam iz Radiala i jako sam zadovoljna. Na svakom treningu naučim nešto novo. Nakon godinu dana upoznale smo se s klasom, napredovale smo tehnički i taktički i dat ćemo naravno sve od sebe za što bolji rezultat ovdje. U vodstvu su Dankinje Hansen i Iversen.
Trećim i desetim mjestom u dva subotnja plova za klasu Finn, hrvatski kormilar Josip Olujić zadržao se na šestom mjestu sa samo tri boda zaostatka za vodećim Britancem Edwardom Wrightom, a natjecanje u "zlatnoj" finalnoj skupini zajedno s Olujićem nastavit će i preostala dvojica hrvatskih 'finaša', Milan Vujasinović i Nenad Bugarin. Vujasinović u nastavak natjecanja ulazi kao 12., nakon dva šesta mjesta u subotu, a Nenad Bugarin je na 21. mjestu. Za klasu Finn je danas dan odmora, a u ponedjeljak počinju finalna jedrenja. Hrvatski predstavnici u Laseru će htjeti što prije zaboraviti drugi dan kvalifikacija. Svi su potonuli u redoslijedu pa je Tonči Stipanović na 33. mjestu, Filip Jurišić 90., a Alec Cvinar 153. U konkurenciji Laser Radiala za jedriličarke Sandra Lulić je na 82. mjestu, Anđela de Micheli Vitturi je 86., a Karla Šavar 98. Laseraše danas čekaju zadnja dva plova kvalifikacija.