Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tri gola Uskoku za prvu pripremnu pobjedu

04.08.2018. 19:59
Tri gola Uskoku za prvu pripremnu pobjedu


U četvrtoj pripremnoj utakmici ove sezone nogometaši Zadra upisali su prvu pobjedu. Danas su na Stanovima svladali novopečenog trećeligaša Uskoka rezultatom 3:1. Sastav iz Klisa dobro je parirao Zadranima u prvom poluvremenu, međutim u nastavku je kvaliteta ipak prevagnula na stranu domaćih.
Nakon uspavanih prvih dvadeset minuta, Zadar je poveo u 22. Odličan centaršut Mattea Pranića s lijeve strane na suprotnoj je dočekao Zvonimir Begić i sa 12-13 metara isprve lijepo pogodio u donji lijevi golmanov kut za 1:0.
U 36. minuti gosti su izjednačili, iskoristivši prvu defanzivnu pogrešku Zadrana. Strijelac za 1:1 bio je Duje Vrdoljak i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Zanimljivo, pogotku Klišana prethodio je fair play potez Ante Sarića, koji je priznao da je lopta sa strane za Uskok, a ne za Zadar kako je prvotno označeno i baš iz tog auta rodio se izjednačujući gol.
Na novo vodstvo domaćih trebalo je čekati do 59. minuta, kada je Tarik Handžić iskoristio pogrešku obrane Uskoka, izišao sam pred vratara i zabio za 2:1. Bio je to njegov prvijenac u dresu Zadra. Imali su potom “plavi” još nekoliko prilika, a treći pogodak postigli su u samoj završnici susreta.
U 88. minuti Pranić je odličnom okomitom loptom “izbacio” Tina Matića samog pred vratara, a on je poentirao za konačnih 3:1. Sljedeća pripremna utakmica za momčad Dragana Blatnjaka na rasporedu je u srijedu, kada na Stanovima gostuje drugoligaš Dugopolje.
ZADAR – USKOK 3:1
ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Čačić. Pomoćnici: Luka Popović i Andi Čačić. Strijelci: 1:0 Begić (22′), 1:1 Vrdoljak (36′), 2:1 Handžić (59′), 3:1 Matić (88′)
NK ZADAR: Bender – Sarić, Šalinović, Jerbić, Pranić – Lepinjica, Jurić, Begić – Renić, Petković, Handžić. Još su igrali: Pinčić, Pedišić, Tokić, Matić, Jurjević, Majić, Mlakić, Paponja, Župan. Trener: Dragan Blatnjak.
NK USKOK KLIS: Duvnjak – Vuković, D. Vučemilović, Teklić, Farić, Vukušić, Vrdoljak, Ninčević, M. Vučemilović, Štimac, Maretić. Još su igrali: Odža, Pleština, Šitum, J. Mihovilović, Uvodić, Belaić, Radić, Stanković. Trener: Alen Guć.A