Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HOSTELSKI SMJEŠTAJ Najviše je individualnih, domaćih gostiju

04.08.2020. 14:40


Hostel smo otvorili krajem lipnja i kad smo krenuli nismo se usudili niti sanjati kakva će sezona biti, ali za sada smo zadovoljni. Mogli bismo reći da smo 15 do 20 posto popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošlu godinu. Trenutačno se u našem hostelu odmara 70-ak gostiju i za razliku od prijašnjih godina uglavnom je riječ o individualnim gostima i u većini su domaći, a potom slijede gosti iz našeg susjedstva koji mogu doći automobilom. Dakle, Poljaci, Česi, Slovaci…,rekao je Ivan Tičić, voditelj zadarskog Omladinskog hostela na Puntamici.
Što se tiče proteklog mjeseca, srpnja, u hostelu se odmaralo 40-ak gostiju na dnevnoj bazi, a s prvim danima ovoga mjeseca, rezervacije se pojačavaju, tako da je u hostelu i više od 50-ak gostiju dnevno, a vikendom se taj broj i poveća. U hostelu sve funkcionira po strogim epidemološkim pravilima, tako da problema – nema. Pravila se pridržavaju zaposlenici, ali i svi gosti koji borave ili pak, stignu u hostel, pa šušura – ima.
Inače, jedini period kada je zadarski Omladinski hostel zatvoren jest period od prosinca pa do ožujka, a to se vrijeme obično koristi za detaljno i generalno uređenje, čišćenje i »šminkanje« unutrašnjosti, ali i terase i okoliša hostela. Kapacitet hostela je 245 smještajnih jedinica. U hostelu su i četiri sobe posebno prilagođene za osobe s invaliditetom. Osim soba, ovaj zadarski hostel može se pohvaliti i velikom kuhinjom i blagovaonicom te konferencijskom dvoranom te prekrasnom terasom i igralištem.
Kao što je javnosti poznato, Omladinski hostel Zadar izgrađen je davne 1953. godine i od tada do danas njegova se namjena nikada nije mijenjala, a danas je dio mreže hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza.
– Ako se po jutru dan poznaje, kako sada stvari stoje, kolovoz bi nam mogao biti bolji od srpnja. Ali, pričekat ćemo pa ćemo vidjeti, oprezno je zaključio na kraju Ivan Tičić.