Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Birkić i Petrović ukupno treći

04.08.2021. 07:11


U organizaciji Atletskog kluba Alojzije Stepinac i Kluba atletskih veterana Zadar te pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Zadarske županije, ŠC Višnjik i Ministarstva hrvatskih branitelja prošli vikend održane su atletske utrke Kros u šumi i Pozdrav Domovini, obje duge po pet kilometara. Ukupno je u spomen na VRO Oluja 1995. nastupilo više od 150 sudionika iz svih krajeva Lijepe naše.
Pobjednik Krosa u šumi održanog na Musapstanu je Josip Oluovsky (Fit, Zaprešić). Drugo mjesto je osvojio Juraj Bilaver, član A. Stepinca, a treće Goran Bakšić (Glina). U ženskoj konkurenciji slavila je Dora Brzović (Dinamo Zrinjevac), druga je bila Lukrecija Krstičević (Rukometna akademija Jerkovac), a treća Marta Grubić (Fit). Oluovsky je slavio i dan kasnije na Višnjiku u utrci Pozdrav Domovini. Drugi je kroz cilj prošao Ante Živković (Dubrovnik), a treći Danijel Pecek (Kvarner, Rijeka). Najbrža kod žena bila je Tea Faber (Dubrovnik). I ovdje je drugo mjesto pripalo Lukreciji Krstičević, dok je treća bila Helena Gleđa (Dubrovnik). Objedinjene utrke čine Kup Oluje koji je i ove godine pripao Josipu Oluovskom, Goran Bakšić je bio drugi, a Željko Birkić (Rogovo, Sveti Filip i Jakov) treći. U ženskoj konkurenciji ukupna pobjednica je s dva druga mjesta Lukrecija Krstičević, drugoplasirana je Marta Grubić, a trećeplasirana domaća atletičarka Vanja Petrović iz Triatlon klub TNT Zadar.
Uz glavnu utrku na utrci Pozdrav Domovini održale su se i dječje utrke na kojima je sudjelovalo dvadesetak natjecatelja. U kategoriji dječaka do 8 godina, koji su trčali 150 m, pobijedio je Emil Jones (Šibenik). Drugo mjesto je osvojio David Gambiraža (A. Stepinac). Kod djevojčica najbrža je bila Vita Gambiraža (A. Stepinac). Uz nju na postolje su se popele klupske joj kolegice Ines Barančić kao drugoplasirana i Cvita Prenga koja je osvojila treće mjesto. U kategoriji djevojčica 9 do 10 godina, koje su trčale 300 m, slavila je Ena Križanec (Moslavina, Kutina), druga je bila Leona Petani (A. Stepinac), a treća Diana Jones (Šibenik). Pobjednica utrke djevojčica (11 – 12 godina) je Tija Petrinec (Moslavina). U Kutinu je zahvaljujući Tiji Križanec otišlo i srebro dok je treća bila Rafaela Župan iz A, Stepinca. Zlatno odličje klubu domaćinu je donio i Dorijan Jurešić (dječaci 10 – 11 godina). Medalje i pehare najboljima uručili su Borislav Perica i Rajko Pantalon, predsjednik i tajnik Kluba atletskih veterana Zadar potom Mladen Peša, predsjednik AK Alojzije Stepinac te Danijel Tadić, trener u klubu, koji je i idejni začetnik Kupa Oluje. Slobodan Miolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije, zahvalio je svima koji su pomogli organizaciju natjecanja.