Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Narušavao javni red i mir i oštetio automobil

04.08.2021. 15:24


Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, kojeg se sumnjiči za oštećenje tuđe stvari te narušavanja javnog reda i mira.
Naime, njega se sumnjiči da je u ponedjeljak, 02. kolovoza oko 17 sati u Bibinjama narušavao javni red i mir na način da je zbog nepoštivanja međusobnih prethodnih dogovora,  najprije pogrdnim riječima verbalno vrijeđao, te fizički nasrnuo na 59-godišnjaka, a potom i na žensku osobu u dobi od 54 godine. Nakon čega je prišao parkiranom osobnom automobilu u njezinom vlasništvu te ga oštetio kamenom.
Oštećeni su tom prilikom lakše tjelesno ozlijeđeni, a materijalna šteta pričinjena na vozilu cijeni se na iznos od oko 2 tisuće kuna.
Nakon provedenog  kriminalističkog istraživanja, protiv 67-godišnjaka se nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari, dok je zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, naročito drsko ponašanje, prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
Također, zbog prekršaja iz domene Zakona o prebivalištu, neprijavljivanja promjene prebivališta u zakonskom roku, 59-godišnjak i 54-godišnjakinja su prekršajno sankcionirani.