Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šest tjedana zadovoljavajući rok za postavljanje baze

04.08.2021. 07:00


Nakon što su u ponedjeljak i služeno zahvalili vodstvu ABA lige na pozivnici za nastupom u drugom razredu regionalne košarke, u Sonik Puntamici su se u potpunosti okrenuli novoj sezoni. U tijeku su posljednje pripreme pred prvo okupljanje koje je zakazano za 9. kolovoza u dvorani Jazine. S obzirom na to da je glavni trener Stipe Kuliš još dva i pol tjedna u reprezentativnom programu, momčad će do njegova povratka voditi pomoćnik Roko Jurlina. Stručnom stožeru se u novoj sezoni priključio i prošlosezonski igrač Jakov Vladović koji će u Soniku započeti svoju trenersku karijeru, dok će za kondicijski dio biti zadužen poznati zadarski stručnjak Jure Šango.


Velike promjene
Uz Vladovića, koji je prestao s aktivnim igranjem košarke, u odnosu na momčad koja je prošle sezone izjednačila najbolji rezultat u povijesti kluba osvojivši peto mjesto u HT Premijer ligi u sastavu više nema Sandra Rašića, Marina Vručinića, Lovre Runjića ni Tomislava Cvitkovića. Velike su to promjene u zelenim redovima u kojima su pred novu sezonu kao glavni cilj označili afirmaciju mladih snaga, kako igračkih tako i trenerskih, te pozicioniranje kluba kao poželjne sredine za razvoj talentiranih mladića na košarkaškoj karti Hrvatske. Rezultatski, želje su uvijek iste – uz što je moguće manje muke osigurati ostanak među domaćom elitom. Sve preko toga bio bi bonus. Kako bi se to ostvarilo bit će potrebna pojačanja na nekoliko pozicija. Već je na prvi pogled jasno da nedostaje dubine potrebne za igranje (najmanje) 32 utakmice, a trenutno su najkritičnije pozicije 2-3 gdje je u odnosu na prošlu sezonu ostao tek Filip Jošić. Nova imena spominju se »ispod glasa«, a tko će se uistinu prvog dana priprema pojaviti u Jazinama saznat ćemo u ponedjeljak.


Pripremne utakmice
Nakon početnog dijela u kojem će naglasak biti na fizičkoj spremi, uslijedit će i pripremne utakmice za novu sezonu koja bi trebala započeti u drugoj polovici rujna. Iako još ništa nije potvrđeno, izgledno je da će jedan od suparnika Puntamičanima biti suveren belgijske košarke Oostende kojeg s klupe vodi trofejni zadarski stručnjak Dario Gjergja. Momčad iz lučkog grada sa zapada Flandrije krajem kolovoza će doći na pripreme u Zadar gdje će odmjeriti snage s igračima Ivana Perinčića, a jednu utakmicu bi trebala odigrati i u Jazinama. Šest tjedana priprema trebalo bi biti dovoljno vremena za postavljanje baze pred nadolazeću sezonu, no pred Puntamičanima je težak zadatak da se zadrže na visinama na koje ih je prošle sezone odveo Hrvoje Vlašić.