Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

»Slogan Sigurnost i povjerenje je ruganje građanima«

04.08.2021. 07:20


Povodom skandala koji trenutačno potresa PU zadarsku, a u kojoj je glavni akter prošlog tjedna smijenjeni voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić, udruga Vir bez podjela na čelu s Franom Vučetićem održala je jučer konferenciju za medije na kojoj su rekli kako su više puta upozoravali načelnika PU zadarske Antona Dražinu na neprofesionalni rad donedavnog šefa Krima.
– Posljednji događaji pokazali su da u zadarskoj policiji nema vladavine prava, nego vladaju nered i kaos. Takvo je stanje nerazumljivo u 21. stoljeću u zemlji koja je članica Europske unije. Umjesto da poslije trideset godina imamo jednu uređenu državu, mi imamo situaciju koja je sramotna, rekao je Vučetić i dodao kako su događaji posljednjih dana to i pokazali.
– Prometna se nesreća može dogoditi svakome, ali sam način te prometne nesreće otvara puno pitanja. Izgleda da su zadarski policajci do 15 sati državni službenici, od 15 do 18 privatni poduzetnici, a nakon 18 sati kriminalci, kazao je Vučetić osvrnuvši se i na policijski slogan »Sigurnost i povjerenje« koji je, prema njemu, ruganje građanima. Vučetić je još ustvrdio kako bi osobe na ovakvim pozicijama trebale biti moralne vertikale, a oni se ponašaju upravo suprotno.
– Mi smo u više navrata upozoravali na situaciju u Policijskoj upravi zadarskoj, ali do danas nismo dobili odgovore. S time je upoznat i načelnik policije Anton Dražina, a činjenica da ni nakon više pritužbi nije reagirao pokazuje da je za posljednja događanja jednako odgovoran poput smijenjenog Mršića, izjavio je Vučetić te dodao kako bez obzira na sve neće stati s aktivnostima ni kao općinski ni kao županijski vijećnik.
– Prvenstveno želimo da institucije u nama vide partnere i osobe koje su spremne žrtvovati sebe da stvari krenu normalnijim smjerom, zaključio je Vučetić.
Na konferenciji je bila i virska nezavisna općinska vijećnica Jadranka Okreša.
– Samu me se prijavljivalo samo zato što sam na sjednicama Općinskog vijeća upozoravala na desetke milijune kuna koji se odnose s Vira, a netko treba pitati gdje je novac građana jer u 21. stoljeću nemamo ni vodu ni kanalizaciju, izjavila je Okreša.