Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Oslabljeni bez Bugarije i Sorića

Autor: Šime Ćurko

03.09.2008. 22:00
Oslabljeni bez Bugarije i Sorića


Dva je tjedna priprema iza odbojkaša i odbojkašica Zadra koji će petu sezonu zaredom igrati u Prvoj B ligi. Na Višnjiku su doznali i raspored za sljedeću sezonu, a shodno običaju, prva dva kola jedna će selekcija dvaput biti domaćin, a druga gost. Ovaj put djevojke počinju s dva domaćinstva, a muškarci će početi gostovanjem kod Splita i Croatije. Nova sezona počinje 4. i 5. listopada. Najveća briga Zadranima u ovom trenutku je izbor predsjednika kluba. Nakon isteka četverogodišnjeg mandata s te se pozicije povukao Ivica Dujić koji je ovakav postupak objasnio osobnim razlozima, ali i istaknuo da nije ostvarena njegova ključna želja – ulazak makar jedne selekcije u Prvu A ligu.
Koga će Upravni odbor predložiti za mjesto predsjednika skupštini planiranoj za dvadesetak dana još nije poznato, a još ranije u javnosti se pojavila informacija da su najizgledniji kandidati Teo Marelić i Marina Tomas.
S predsjenikom ili bez njega muška i ženska selekcija nastavljaju s pripremama. Veliki problem Zadrankama bit će odlazak Brune Bugarije (primačica pucačica), lani ponajbolje igračice, koja je upisala fakultet u Zagrebu. Bugarija bi uz studiranje mogla nastaviti i s igranjem odbojke, a navodno je blizu realizacije njen dogovor s prvoligašem Azenom iz Velike Gorice.
– Osim Bugarije vrlo je izgledno da ćemo ostati i bez Paule Glavan koja odlazi na studij u Split. Bez Bugarije smo značajno oslabljeni – kaže Kresoja koji osim prve ekipe vodi i drugu ekipu koja će igrati u Drugoj ligi. Trenutačno Kresoja ima na raspolganju 16 igračica.
Marina Masića, trenera Zadrana, najviše brine odlazak Krševana Sorića, koji će vrlo vjerojatno pojačati novog prvoligaša Daruvar.
– Sorić 99 posto odlazi, a na njegovoj poziciji angažirali smo Damira Paleku, našeg bivšeg igrača koji je dvije sezone igrao za prvoligaša Zagreb. Nakon godinu dana neigranja u momčad se vraćaju Ivan Škara i Nikola Jurišić. S prvom momčadi treniraju i četiri igrača iz selekcije mlađih kadeta koji su lani bili drugi u Hrvatskoj. To su: Mesnić, Kulaš, Barić i Rončević – istaknuo je Masnić koji o ambicijama za sljedeću sezonu kaže:
– Možemo biti prvi, a može biti i peti. Imat ćemo kvalitetnu momčad, a koliko kvalitetnu, vidjet ćemo kad počnu utakmice.


Raspored
Prva B liga (ž): 1. kolo: Zadar – Drenova, 2. kolo: Zadar – Matija Mesić, 2. kolo: Marčana – Zadar, 4. kolo: Zadar – Kaštela DC, 5. kolo: Mladost II – Zadar, 6. kolo: Zadar – Marina Kaštela, 7. kolo: Split 1700 – Zadar, 8. kolo: Zadar – Nova Mokošica, 9. kolo: Rovinj – Zadar, 10. kolo: Zadar – Dubravnik, 11. kolo: Novi Zagreb – Zadar.
Prva B liga (m): 1. kolo: Split – Zadar, 2. Croatia – Zadar, 3. kolo: Zadar – Berg, 4. kolo: Opatija – Zadar, 5. kolo: Zadar – Dubrovnik, 6. kolo: Valpovka – Zadar, 7. kolo: Zadar – Brod, 8. kolo: Velika Gorica – Zadar, 9. kolo: Zadar – Nuštar, 10. kolo: Gornja Vežica – Zadar, 11. kolo: Zadar – Goran.