Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Paško poglavarstvo odlučilo dodijeliti još deset stipendija

Autor:

03.09.2008. 22:00
Paško poglavarstvo odlučilo  dodijeliti još deset stipendija

Foto: Alenka FESTINI



Drugi prigovor se odnosi na nedovoljnu naplatu komunalnih i drugih dugovanja prema Gradu, što smo mi i napravili i uspjeli smo onemogućiti da dugovanja uđu u zastaru. Angažirali smo i odvjetnički ured, a i samostalno smo napravili puno toga. Pokrenuli smo 250 postupaka prisilne naplate za razna dugovanja od poreza do komunalne naknade, kazao je Bukša
Uz dosadašnjih 15  stipendista godišnje, Poglavarstvo je donijelo odluku stipendirati još deset učenika i  studenata. Tako će stipendiju  od ove školske godine primati  njih ukupno 25.
Gradonačelnik Andreja  Bukša je obavijestio poglavare  kako je ove godine Zadarska  županija donijela odluku o financiranju 50 posto troškova  za prijevoz učenika. Pozdravljamo tu odluku, stoga će i  Grad Pag financirati putne  troškove učenika putnika s  područja grada Paga s preostalih 50 posto, ali za zanimanja koja ne postoje u srednjoj školi u Pagu. Dakle, nećemo financirati prijevoz nekome da ide u Zadar u gimnaziju ili ugostiteljsku školu  kada te dvije škole postoje u  Pagu, rekao je gradonačelnik  Bukša.
Naplata komunalne  naknade
Poglavarstvo Grada Paga  na sjednici je raspravljalo o  izvješću o obavljenoj reviziji  financijskih izvještaja i poslovanja Grada Paga za 2007.  godinu. Na primjedbu da u  poslovnim knjigama Grada  nije evidentiran udjel u trgovačkom društvu u iznosu  50.450 kuna, što nije u skladu  s odredbama Pravilnika o  proračunskom računovodstvu, rečeno je kako se to  odnosi na Radiopostaju Pag.
Gradonačelnik Bukša je istaknuo da je u međuvremenu  Grad evidentirao tih 25 posto  dok se vršio nalaz i o tom je  izviještena državna revizija.
– Drugi prigovor se odnosi  na nedovoljnu naplatu komunalnih i drugih dugovanja  prema Gradu, što smo mi i  napravili i uspjeli smo onemogućiti da dugovanja uđu u  zastaru. Angažirali smo i odvjetnički ured, a i samostalno  smo napravili puno toga. Pokrenuli smo 250 postupaka  prisilne naplate za razna dugovanja od poreza do komunalne naknade i slično, čime smo onemogućili zastaru,  što je izuzetno važno kako bi  Grad došao do svojih sredstava. Posebno je istaknuto  od strane državne revizije da  je Grad postupao po uputama i primjedbama revizije  iz 2006. godine. Ocijenjeno je  da smo poslove javne nabave  i slično obavljali upravo kako  zakon nalaže, a utvrđeno je  da smo namjenska sredstva  utrošili namjenski, rekao je  gradonačelnik Bukša.
Nagodba s Paškom  siranom
On je najavio i da će grad  Pag konačno tražiti da se  napravi arbitraža kako bi se  konačno riješila podjela komunalnog vlasništva s Općinom Povljana.
U daljnjem radu sjednice  Poglavarstvo je na prijedlog  povjerenstva na temelju javnog nadmetanja donijelo  odluku da poslove geodetskih usluga radi tvrtka  Geo-prizma.
Donesena je i odluka o  raspisivanju natječaja radi  davanja u zakup poslovne  zgrade MO Dinjiška.
Gradonačelnik Bukša je  rekao da postoje zainteresirani zakupci da se zgrada  koja je u derutnom stanju  privede svrsi.
– Naravno, sve će se to  odvijati uz suglasnost MO  Dinjiška koji će tu zadržati  svoj prostor s tim da će  zakupac sve morati urediti.  Prostor će biti vjerojatno  korišten u ugostiteljsko-turističke svrhe, rekao je Bukša.
Poglavari su donijeli odluku o davanju suglasnosti na  uspostavu sustava gospodarenja otpadom na području  Zadarske županije. Prihvaćeno je i pokroviteljstvo  Grada za regatu jedriličara  koja će se održati u kampu  Šimuni od 12. do 14. rujna.  Članovi Poglavarstva odlučili su da Grad Paškoj sirani,  s kojom je u sporu zbog  neplaćanja najma, ponudi  nagodbu.
Gradonačelnik Bukša je  najavio da će ubrzo biti potpisan i ugovor za izradu plana gospodarenja poljoprivrednim zemljištem.
On je istaknuo da se to  mora konačno pokrenuti i  riješiti kako bi Grad dobio  Plan gospodarenja poljoprivrednim zemljištem.
 Poglavarstvo je donijelo  odluku o raspuštanju dosadašnjeg povjerenstva te  imenovalo novo koje će raditi na prijevodu i tisku Statuta Općine Paške iz 1637.  godine. Novo povjerenstvo  čine gradonačelnik Andreja  Bukša kao predsjednik te  Borislav Palčić, član Poglavarstva zadužen za kulturu,  Franči Palčić, predsjednik  Gradskog vijeća, prof. dr. sc.  Dalibor Čepulo, prof. dr. sc.  Miroslav Granić i prof.  Vlatko Majić.
 – Projekt je došao u slijepu  ulicu, članovi Povjerenstva  su se podijelili na dvije strane i projekt je jednostavno  stao. Stoga, kako se radi o  važnom povijesnom dokumentu za Grad i projektu  koji želimo konačno realizirati odlučili smo formirati  novo povjerenstvo koje će  taj posao kvalitetno napraviti, rekao je Bukša.