Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poskok ugrizao trinaestogodišnju djevojčicu

Autor:

03.09.2008. 22:00
Poskok ugrizao trinaestogodišnju djevojčicu

Foto: Adam VIDAS



Trinaestogodišnju djevojčicu T. Ž. iz Visočana ugrizao je poskok u lijevo stopalo jučer oko 18 sati. Djevojčica je u roku od pola sata od ugriza zaprimljena na Zarazni odjel Opće Bolnice Zadar, primila je protuotrov te se sada osjeća dobro i nije u životnoj opasnosti, rekao je šef Zaraznog odjela Opće Bolnice Zadar Boris Dželalija.
Djevojčicu je poskok ugrizao dok se igrala sa svojim vršnjacima, na mjestu u blizini obiteljskih kuća gdje djeca i odrasli borave svakodnevno. Sjela je na kamen kada je iznenada osjetila bol u lijevoj peti.
– Prvo sam vidjela dvije točkice krvi, a onda sam vidjela zmiju. Nije me boljelo i nije me bilo strah, kaže T.
Druga djeca su mislila kako ju je ugrizla osa ili nešto slično, ali ona je znala što je vidjela. Ova izuzetna djevojčica hladne glave je otrčala do kuće prvih susjeda i zatražila pomoć. Susjedi su je odmah odveli u ambulantu u Poličnik odakle je prebačena u Zadra. Isti ti ljudi su kasnije makli kamen na koji je  sjela, otkrili smrtonosnog poskoka, ubili ga i zapalili, kako kaže njezin otac Šime Ž. koji je jučer boravio s njom u bolnici:
– Do prije tri godine mislili smo kako nema više poskoka, a ove godine ih ima svugdje. Najgore je što je velika suša, pa se u potrazi za vodom približavaju skroz do kuća.
Otac se nada kako će njegova kće već za vikend biti kući. Za to vrijeme djevojčica najviše negoduje zbog izostanka iz škole. Naime ove godine polazi sedmi razred kada se počinju učiti novi predmeti fizika i kemija te strahuje kako će propustiti nešto novo na početku školske godine.
Podsjetimo kako je ovo sedmi slučaj ugriza zmija otrovnica na području Zadarske županije ovoga ljeta.


Otac lovac na poskoke
Otac ugrizene djevojčice u mladosti je, inače, bio lovac na poskoke.
– Svoju prvu kutiju cigareta sam kupio od novca kojeg sam zaradio prodajući poskoke. Tada sam išao u šesti razred, a uhvaćene otrovnice otkupljivala je Pliva, kaže Šime.