Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Windsurfing regata produžuje pašku sezonu

Autor: Jelena Miloš

03.09.2008. 22:00
Windsurfing regata produžuje pašku sezonu

Foto: Zvonko KUCELIN



Cilj dvodnevnog sportskog natjecanja u windsurfingu ujedno je i njegovo promoviranje, ali i promoviranje vjetra na otoku Pagu, komentirala je koordinatorica Božović napominjući da natjecanje, ali i manifestacije ovog tipa idu u prilog produžetku predsezone i posezone na otoku Pagu
Dvodnevna windsurfing regata, koja će se održati 12. i 13. rujna na otoku Pagu, ispred kampa Šimuni povod je konferencije za novinare u Atriju, koju je sazvao organizacijski odbor natjecanja, inače prve revijalne regate tog tipa.
Na medijskom predstavljanju projekta, koji je u suradnji ujedinio dvije županije, Zadarsku i Ličko-senjsku, nazočili su predsjednik Turističke zajednice Zadarske županije Marino Buljanović, direktor Turističke zajednice grada Paga Slavko Pernar, zatim predsjednik Turističke zajednice Ličko-senjske županije Dražen Peranić, predsjednik Zagrebačkog saveza jedrenja na dasci Igor Lerman, izvršna direktorica tvrtke Hoteli Pag Marinka Zubčić i Lana Božović kao koordinatorica cijelog projekta.
– Cilj dvodnevnog sportskog natjecanja u windsurfingu ujedno je i njegovo promoviranje, ali i promoviranje vjetra na otoku Pagu, komentirala je koordinatorica Božović napominjući da natjecanje, ali i manifestacije ovog tipa idu u prilog produžetku predsezone i posezone na otoku Pagu.
Božović je istaknula da je nadolazeće sportsko natjecanje privuklo 65 prijavljenih natjecatelja, što je ujedno i najveći broj prijava u windsurfing natjecanjima.
– Prije realizacije ideje o organizaciji natjecanja proveli smo razne ankete, koje su pokazale da windsurfing baza na otoku Pagu stoji uz sam bok puno razvikanije i poznatije baze u Bolu na otoku Braču, komentirala je koordinatorica Božović istaknuvši da će kuma cjelokupnog natjecanja biti Vlatka Pokos, a očekuje se i dolazak ministra Kalmete, koji će dodijeliti nagrade najboljim natjecateljima.
Marinka Zubčić, izvršna direktorica tvrtke Hoteli Pag istaknula je da joj je želja da se prirodno zaštićena uvala Šimuni, kao i istoimeni kamp na otoku Pagu, uz dobar i kvalitetan odmor, prepoznaju po novim modelima zabave, poput windsurfinga.
Direktor Turističke zajednice grada Paga Slavko Pernar smatra da je natjecanje na Pagu vrlo dobar projekt za posezonu, s obzirom da je otok davno prestao biti prepoznatljiv samo po moru i lijepim plažama.
Predsjednik Zagrebačkog saveza jedrenja na dasci, Igor Lerman pojasnio je da će se sudionici regate natjecati u disciplini slalom, nadajući se dobrom vjetru, kao i pozornosti koju bi moglo privući mnoštvo jedara razbacanih po moru.