Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zabranjeno pušenje u Arsenalu

Autor: Irena Jurjević

03.09.2008. 22:00
Zabranjeno pušenje u Arsenalu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Koncerti vrhunskih glazbenika, plesnjaci, prijenosi najvažnijih sportskih događaja pa i radionice za najmlađe samo su dio nove jesensko-zimske sezone u Arsenalu najavljene na jučerašnjem doručku za medije.
Jedan od ponajboljih vokalista na našim prostorima, Tedi Spalato, glazbenik iznimne gitarističke tehnike čija je glazba sinergija klasične dalmatinske pjesme jazza i world musica u petak, 12. rujna gostuje u Arsenalu. Koncert počinje u 21.30 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji te 60 kuna na dan koncerta.
Također, u rujnu u Arsenalu nastupit će i Zabranjeno pušenje. Kultni bend koji je od 80-tih pa nadalje „odgojio” mnoge generacije nastupit će u Zadru u petak, 26 rujna. Zabranjeno Pušenje nastalo je 1980. godine kao klasičan “garage” band sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II. gimnaziju i dijelili istu ulicu. Svoj koncept su nazvali “New primitives”, a 1984. godine zagrebački “Jugoton” izdaje prvi album “Das ist Walter” čija je početna tiraža bila 3.000 komada, a prodan je u preko 100.000 primjeraka. Iste godine kreću na veliku YU turneju od 60 koncerata po najvećim dvoranama i postaju najveća jugoslavenska rock atrakcija. Posljednji u nizu albuma “Hodi da ti čiko nešto da”, izdan prošle godine, predstavit će i u Arsenalu, no na koncertu neće nedostajati niti dobro poznatih stvari iz bogate glazbene prošlosti Zabranjenog pušenja. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji, 60 kuna dan koncerta, a svoje ulaznice možete nabaviti na Info pultu Arsenala, Aquarius CD Shopu te Turist Birou Ilirija u Biogradu.
Uz glazbeni dio, rujan u Arsenalu nastaviti će se i uz plesnjake. Naime, svi željni vrućeg latino plesa nakon ljetne stranke moći će ponovno zaplesati, i to uz članove Plesnog kluba Samba i Tempo band u nedjelju, 28. rujna s početkom u 20 sati uz besplatan ulaz. Samba i istoimeni klub već 20 godina vodi Zlatka Badel, licencirana učiteljica plesa pri Hrvatskom športskom plesnom savezu i Imperial Society of Teachers of Dancing u Londonu. Pomno prati aktualne plesne trendove, te uz redovite programe nudi i plesne novosti poput salse, merengea, bachate, argentinskog tanga, milonge, tango valsa… Ulaz je slobodan.
svi ljubitelji tanga, posebno onog argentinskog “doći će na svoje” u nedjelju, 14. rujna kada će od 19.00 sati svoju večer imati plesni klub Milonga. Ulaz je slobodan.
20. rujna u Arsenal će ugostiti Hrvatsku novinsku fotografiju 2007. Izložbu petu godinu organizira Zbor hrvatskih fotoreportera pri Hrvatskom novinskom društvu, a u postav koji slijedi novinski koncept, uvrštene su novinske fotografije koje su objavljivane ili ponuđene urednicima tijekom prošle godine te su prijavljene na natječaj za fotoreportera godine te najbolju fotografiju s područja kulture i umjetnosti. Izložba “putuje” cijelom Hrvatskom. Više od stotinu zanimljivih fotografija Zadrani će moći razgledati do 5. listopada.