Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

11 finalista za najcjenjeniju turističku nagradu

Autor: Damir Maričić

03.09.2009. 22:00
11 finalista za najcjenjeniju  turističku  nagradu

Foto: Zvonko KUCELIN



Završni obilazak obuhvaća finaliste od Cavtata i Dubrovnika, preko Makarske, Splita, Vodica, Biograda, Zadra, Raba i Opatije, do Rovinja i Vrsara, a nagrade slijede na Danima hrvatskog turizma
Povjerenstvo Glavnog ureda  Hrvatske turističke zajednice  obilazeći nominirane kandidate u akciji Plavi cvijet 2009. u  kojoj se ocjenjuje uređenost  mjesta primorske Hrvatske, izvršilo je odabir kandidata koji  se u obilasku u rujnu ponovo  posjećuju zajedno s predstavnicima medijskih pokrovitelja  “Glasa Istre”, “Novog lista”,  “Slobodne Dalmacije”, “Zadarskog lista”, “Jutarnjeg lista” i Hrvatskog radija te izvršava završno bodovanje.  Obilazak kreće sutra.
U kandidaturi su od predloženih u užem izboru ostali  u kategoriji iznad 20.000 stanovnika: Dubrovnik, Split i  Zadar. U kategoriji od 10.000  do 20.000 stanovnika: Makarska, Opatija i Rovinj, te u kategoriji do 10.000 stanovnika:  Cavtat, Vodice, Biograd n/M,  Rab i Vrsar.
Metodologija Plavog cvijeta  ove je godine izmijenjena, o  čemu smo na našim stranicama pisali te su umjesto nagrada uređenosti gradova,  općina i mjesta određene kategorije, kažimo, zbirno naselja podijeljenih po broju stanovnika. Za dio jadranskih  županija takav je izbor ketegorija bio nesretan jer Zadarska, kao i Dubrovačko-neretvanska, Šibensko-kninska i  Ličko-senjska županija nemaju naselja na primorju sa 10 do  20.000 stanovnika.
Povjerenstvo čine tri predstavnika Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice te  po jedan medijskih pokrovitelja.