Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Djeca iz KK Zadar, ŠK Prvi koš i ŽKK Zadar pod isti kišobran

Autor: Čedo Fabulić

03.09.2009. 22:00
Djeca iz KK Zadar, ŠK Prvi koš i ŽKK Zadar pod isti kišobran


Nova košarkaška školska godina je na pragu, a Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku uistinu će zaživiti košarkaški. U tom cilju došlo je do spajanja dviju postojećih škola košarke, Škole košarke Prvi koš i Škole košarke KK Zadar. Novost je i da će se u ubuduće jedinstvenom pravnom subjektu pod nazivom Sportska škola košarke Zadar upisivati i djevojčice od pet do 14 godina, koje su do sada imale priliku trenirati uglavnom samo u Školi košarke “Leonardo Bajlo”.
– Očito je da su ljudi u KK Zadar prepoznali našu dugogodišnju kvalitetu u Prvom košu. Uz djecu donosimo i veliki broj turnira na kojima tradicionalno sudjelujemo te preko 200 osvojenih pokala, od kojih dvadesetak sa županijskih i državnih natjecanja te čak trinaest državnih odličja osvojenih u proteklih 12 godina. Još od početka kao Zadar Prvi koš s Ivanom Barićem, a u protekle četiri godine pod nazivom Prvi koš, kontinuitet sa završnica državnih prvenstava se nastavlja – kaže Umberto Piasevoli, voditelj i sportski direktor SŠK Zadar, pojašnjavajući razloge spajanja Prvog koša i Zadra.
– I ja sam ocijenio da možemo dati dimenziju više i da napunimo manje dvorane za trening te da imamo veći broj internih natjecanja tako da uključimo oko 400 do 500 dječaka i djevojčica u bavljenje košarkom, bez obzira nalaze li se u selekciji ili ne. U tom smislu pokrenut ćemo internu ligu jer za to postoji kompletna infrastruktura. Trenerski kadar najvjerojatnije će ostati nepromijenjen – kaže Piasevoli dodajući da su u tijeku upisi u spomenutu sportsku školu. Brojevi za kontakt su 091/720-9453 (Umberto Piasevoli) i 091/380-3381 (Alen Zdrilić).
Branimir Peričić iz ŽKK Zadar potvrdio je da su u tom klubu zadovoljni ovakvim dogovorom.
– Na ovaj način moći ćemo bolje kontrolirati igračice od trenutka kada počnu trenirati do onoga kada dođu do natjecateljske dobi, odnosno približe se kadetskom i juniorskom uzrastu. KK Zadar i ŽKK Zadar kao i do sada ostaju dva odvojena subjekta, no usko ćemo surađivati preko Škole košarke – kaže Peričić, dodajući da je na ovaj način riješeno pitanje nepostojanja škole košarke u ŽKK Zadar koji je do sada u svom pogonu imao isključivo igračice starije od 14 godina. Prethodno su te djevojke igračku formaciju prolazile u Školi košarke “Leonardo Bajlo” koja će i dalje djelovati kao samostalni pogon.