Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Novi natječaj za ravnatelja Opće bolnice

Autor: Teuta Babajko Jamičić

03.09.2009. 22:00
Novi natječaj za ravnatelja Opće bolnice

Foto: Vedran SITNICA



Hoće li se zadarski liječnici, dr. Nakić, dr. Srzentić i dr. Čulina, kandidirati na ponovljeni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Zadar, bit će poznato za 15 dana, kada istječe rok za prijave


Nakon što je krajem mjeseca srpnja Upravno  vijeće Opće bolnice Zadar poništilo natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja te zdravstvene ustanove, danas je raspisan novi natječaj za  Vrančićeva nasljednika. Tu informaciju potvrdio nam je dr.  Dario Nakić, vršitelj dužnosti  ravnatelja Opće bolnice Zadar, navodeći da se uvjeti natječaja za izbor i imenovanje  ravnatelja, koji je danas raspisalo bolničko Upravno vijeće, nisu mijenjali.
Rok za podnošenje prijava  na natječaj je 15 dana od dana  objave istog, a rok za obavještavanje kandidata o rezultatima izbora je 30 dana od  zaključenja natječaja.
Podsjetimo, prvi natječaj za  izbor i imenovanje ravnatelja  Opće bolnice Zadar bolničko  Upravno vijeće raspisalo je 1.  lipnja, nakon što je sredinom  svibnja novoizbrani gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić  podnio ostavku na mjesto ravnatelja, na kojemu je radio od  2002. godine. Na natječaj su  se javila trojica zadarskih liječnika, dr. Dario Nakić, donedavno zamjenik dr. Zvonimira Vrančića, koji je nakon  njegova odlaska vršitelj  dužnosti ravnatelja zadarske  Opće bolnice, dr. Mladen  Srzentić, otorinolaringolog i  donedavno službeni liječnik  KK Zadar te dr. Željko Čulina, pulmolog i HDZ-ov županijski vijećnik.
Nakon isteka natječaja  očekivalo se da će Upravno  vijeće Opće bolnice Zadar iz  prvoga pokušaja donijeti  odluku o imenovanju novog  ravnatelja ove zadarske zdravstvene ustanove, no to se ipak  nije dogodilo. Sjednici Upravnog vijeća zadarske Opće bolnice koja je održana 15. srpnja  nisu nazočili svi članovi, tako  da je donošenje odluke o novome ravnatelju prolongirano  za petnaestak dana.
U drugom pokušaju, umjesto imena Vrančićeva nasljednika, Upravno vijeće zadarske Opće bolnice poništilo  je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja te ustanove. Razlozi poništavanja natječaja službeno nisu objavljeni, no činjenice da su sva  trojica kandidata koji su poslali svoje molbe zadovoljili  tražene uvjete i da je Upravno  vijeće zasjedalo u punom sastavu, potvrdile su kuloarske  priče da se u pozadini cijele  priče krije borba interesnih  skupina unutar zadarskog  HDZ-a. One se, navodno, ne  mogu usluglasiti oko imena  novog prvog čovjeka najvažnije zdravstvene ustanove u Zadru, koja zapošljava više od  tisuću ljudi.
Hoće li se zadarski liječnici,  dr. Nakić, dr. Srzentić i dr.  Čulina, kandidirati na ponovljeni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Zadar, bit će poznato za  15 dana, kada istječe rok za  prijave na isti. Uz njihove,  nisu isključene nove kandidature.