Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Danas slavimo djecu

03.09.2010. 22:00
Danas slavimo djecu


Najpopularnije igre večeri bile su potezanje konopa, viseća kuglana, dječje balote, nošenje vode u čašama stavljenim u mrežice za hvatanje ribica te rušenje piramida napravljenih od plastičnih teglica. Djeca su hrabrost mogla dokazati u igri u kojoj su morali staviti glavu u opasna tigrova usta, kazala je Jugović


Udruga Levanda iz Ždrelca organizirala je tijekom proteklog vikenda u staroj školi u Ždrelcu kreativnu radionicu za djecu svih uzrasta pod nazivom “Danas slavimo djecu”.
 – I ove godine Udruga Levanda je pred kraj ljeta za veliki finale nagradila djecu i roditelje, djedove i bake programom bogatim sportskim natjecanjima, igrama i kulturnim manifestacijama za male umjetnike te kreativnom radionicom likovnih radova. Ove smo godine imali mnogo veći odaziv djece nego prošle godine, a u programu su sudjelovala djeca turista i domaćih. Djeca su uživala u izradi slika od različitih materijala kao što su obojene folije, perje, naljepnice, spužvasti dezeni do klasičnih krojeva i bojica. Ta će se djela kasnije kroz godinu objavljivati u glasilu naše udruge nazvanom ‘Foji ždreški’, rekao je Koraljka Jugović, predsjednica Udruge Levanda. Dodala je kako je na ograđenom i obnovljenom nogometnom igralištu ispred škole vladalo pravo ushićenje, vika i strka. Tamo je oko 70 djece i roditelja uz pravi navijački sportski duh pratilo razne igre i bodrilo svoje favorite.
 – Najpopularnije igre večeri bile su potezanje konopa, viseća kuglana, dječje balote, nošenje vode u čašama stavljenim u mrežice za hvatanje ribica te rušenje piramida napravljenih od plastičnih teglica. Djeca su hrabrost mogla dokazati u igri u kojoj su morali staviti glavu u opasna tigrova usta. Osim toga mogli su iskušati vještinu u igri s jabukama. Naime, djeca su morala samo ustima izvaditi jabuke koje su plivale u vodi, nabrojila je Jugović igre u kojima je sudjelovao velik broj djece.
Istaknula je da su sva djeca bila nagrađena maramama i trakama za glavu, slatkišima, pićem te posebnim kreativnim nagradama za osvojena prva mjesta. Najdraže i najtraženije nagrade su bile sportske medalje koje su svakom natjecatelju stavljene oko vrata. S tim medaljama djeca su imala propusnicu za dobivanje sladoleda, koji je također bio jedna od nagrada za sudjelovanje u igrama, a dobivali su ga u restoranu “Riva” kod Ivana Čikarele.
Jugović je dodala da organizatorski odbor ovog programa sa zadovoljstvom zahvaljuje svim tetama koje su radile na programu, kao i sponzorima programa Zadarskoj županiji, Turističkoj zajednici Pašman i Franji Jaši “Diesel motori d.o.o. Zagreb.