Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Održana posljednja ljetna fešta

03.09.2010. 22:00
Održana posljednja ljetna fešta


Paljenjem lampica nešto poslije 20 sati sinoć je simbolično započela Varoška fešta, posljednja u nizu ljetnih fešti koje se održavaju u Zadru i njegovoj okolici. Kao što već od prvog dana sudjeluje u fešticama petkom Varoškoj fešti, iako ne spada u taj kvar, odazvao se Atrij s prženim giricama – 20 kuna po porciji.
Bogatu trpezu bez premca pripremila je i caffe galerija Gina. Jetrice “Venecijan” za sedamdesetak ljudi jučer je spremala zadarska slikarica Silvijana Dražović, a majstor od brudeta te večeri bio je Dario Longin:
– Mala riba ide u malu teću. Velika riba ide u veliku teću. I onda se dalje sprema po kaljski, pojasnio je Longin. Tamo je sinoć okrenut i jedan janjac, i to pod kuharskom palicom braće Đina i Darija Longina.
Ispred caffe bara Kult naredale su se pak tiramoli sa starim sačuvanim vešom. Na njihovoj terasi postavljena je i bina na kojoj je sinoć zapjevala i klapa Bonaca, no prava fešta započela je tek nakon završene utakmice Hrvatska-latvija.
Veselo je bilo i u caffe baru Arkada gdje je uz glazbu “u živo” u ponudi bio pečeni odojak. Odmah pored, u caffe baru Downtown pržile su se lignje. Za njih je bio zadužen Davor Vekić – Briks. Piće po izboru – bijelo vino.
Fešta je, dakako, potrajala do kasno u noć, i to uz pjesmu Bepa Matešića, ali i glasove triju zadarskih klapa – Donat, Fontana i Fešta.