Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prvi put u vrtiću za sve ima mjesta

03.09.2010. 22:00
Prvi put u vrtiću za sve ima mjesta


Na samom početku svi će upisani biti smješteni u matičnoj zgradi vrtića, dok uskoro za dvije skupine mališana slijedi preseljenje u novi vrtić na predjelu Kosa Zapad, kazala nam je Esma Brzić, ravnateljica biogradskog dječjeg vrtića


U novoj pedagoškoj 2010./2011. godini u Dječji vrtić Biograd u Biogradu na Moru upisano je ukupno 158 mališana i to od jaslica do predškolske dobi. Na samom početku svi će upisani biti smješteni u matičnoj zgradi vrtića, dok uskoro za dvije skupine mališana slijedi preseljenje u novi vrtić na predjelu Kosa Zapad, kazala nam je Esma Brzić, ravnateljica biogradskog dječjeg vrtića.
Najvažnije je, dodala je ona, da su upisana sva djeca te da ove godine prvi put nema listi čekanja. Zgrada novog dječjeg vrtića na Kosi dovršena je u potpunosti, no još nedostaju neki sitni detalji, kako bi se dobila uporabna dozvola i vrtić započeo s radom. Prema očekivanjima sitni nedostaci bit će relativno brzo otklonjeni te će vrtić započeti s radom najkasnije 20. ovog mjeseca. U njemu će boraviti dvije skupine mališana, a hrana će se za njih dopremati iz kuhinje centralnog vrtića.
Cijena boravka djece u biogradskim vrtićima u primarnom predškolskom programu iznosi 700 kuna po djetetu. No novom odlukom utvrđivanju kriterija za ostvarivanje prava na subvenciju troškova boravka djece u dječjim vrtićima, koju je na zadnjoj sjednici usvojilo i biogradsko Gradsko vijeće, utvrđeni su kriteriji, postupak i sredstva za ostvarivanje prava na subvenciju ovih troškova. Novom odlukom pravo na subvenciju troškova imaju roditelji sa stalnim prebivalištem na području grada, a pripadaju kategoriji s dvoje ili više djece. Tako će roditelji čije dvoje ili više djece pohađa vrtić, za jedno dijete podmirivati puni iznos troškova boravka djece u vrtiću, za drugo dijete imat će pravo oslobađanja od troškova 60% od ukupnog iznosa, a za treće je dijete iste obitelji boravak u vrtiću besplatan. Inače biogradski vrtić i ove će godine raditi sa sedam skupina od kojih dvije jaslične, jedna mlađa mješovita i četiri starije mješovite skupine.