Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrov let u bolji svijet

03.09.2010. 22:00
Zadrov let u bolji svijet


Prva tri kola imamo najteže utakmice, no opet je bolje otvoriti sezonu na domaćem parketu – smatra Marin Masnić


Nekako najviše radosti na seniorskom odbojkaškom nebu u prošloj sezoni priredila nam je momčad Zadra. Igrači trenera Marina Masnića s oslabljenim i pomlađenim sastavom plasirali su se puno bolje nego godinu prije te su ponovili najbolji klupski rezultat iz sezone 2006./07. uvrstivši se na treće mjesto na koncu natjecanja Prve B lige. Kada se zna da su u kadetskoj reprezentaciji zaigrali Matko Kulaš, Josip Števanja, Filip Šestan i Zvonimir Barić, a da su na širemu popisu bili Donat Mandić i Luka Bakale iz toga pomlađenoga seniorskoga sastava te da bi poziv vjerojatno dobio i Domagoj Lisica da se nije ozlijedio, pa još da je trener Marin Masnić postao trenerom reprezentacije uz to što je kao profesionalac od 1. siječnja tekuće godine zaposlenik kluba, jasno je da su se u Zadru događale velike stvari.
Bolji u gostima
Masnićev mladi tim do devetoga kola sve je svoje protivnike pobijedio da bi onda u za Višnjik prekrcanoj dvorani pokleknuo od Mladosti iz Kaštela. I možda je onu njihovu prošlosezonsku na trenutke čudesnu zaigranost, koju vjerojatno na takav način može dati samo odbojka, nakon što su ostali bez iskusnih i kvalitetnih Luke Radoševića, Damira Paleke, Ivana Friganovića i Tomislava Jovića, najbolje opisao kapetan Stipe Belić u razgovoru za naš list:
– Ostali smo svi mladi. U nama se stvorio motiv, bili smo sigurniji, bolji, trenirali smo jače i baš sve se poklopilo. I u jednom smo trenutku stvarno počeli uživati u toj odbojci. Nekad ti zna utakmica biti problem, a mi smo uživali i bili smo željni nadigravanja sa svakim protivnikom i dokazivanja da smo bolji – pogodio je Stipe “drito u sridu”. Rezultiralo je to time da je Zadar osvajao 2,625 bodova po susretu vani a samo 1,7 kod kuće iz čega bi se moglo još puno toga izvući, od Belićeva zapažanja da su na Višnjiku “isto tako reći gosti jer treniramo u dvorani u Budiniću, a ovdje igramo samo utakmice” do toga da je momčad imala dostatno srca ali u protekloj godini i još uvijek preslab, bolje reći premlad prihološki profil.
Dva početna domaćinstva
I muški je sastav Zadra, baš kao i ženski, počeo s treninzima i pripremom za ligaška natjecanja odmah iza blagdana Velike Gospe.
– Više-manje sve je isto. Lisicu mi još muči koljeno, teško da će moći igrati. Marin Bakale isto sigurno neće zaigrati prvi dio sezone nakon operacije kralježnice – počeo je lagano s treningom. Ova dva i pol tjedna smo odradili a problem je još što su bolesni Zvonimir Barić i Matko Kulaš, i ne znam kako ćemo s tako malim brojem igrača napraviti kvalitetne treninge – kaže Masnić čiju momčad u prva dva kola očekuje dva domaća dvoboja (Gornja Vežica, Velika Gorica).
– Prva tri kola imamo najteže utakmice, no opet je bolje otvoriti sezonu na domaćem parketu. Prošle godine smo prva dva kola igrali loše, ali smo bili doma, pa nam je to pomoglo. Valjda će to i ovu godinu biti dobro, a ovisit će o nama kako se spremimo. Ne znam hoćemo li imati s kim igrati prijateljsku, jer koliko znam nitko ništa još nije počeo, pa ne znam s kime ćemo igrati prijateljske utakmice. Realno je očekivati da bismo u ovoj sezoni trebali biti među prve četiri momčadi – sve je zbrojio i oduzeo Masnić.
Zadrane smo vidjeli na treningu. I nisu nam se učinili u problemima premda se trener Masnić sigurno susreće s poteškoćama. Nama ih je bilo brojčano sasvim dovoljno i izgledali su nam tako ozbiljnima i predanima. A predanost će sigurno učiniti noge lakšima te bi moglo izgledati kao da “vrtoleti” tek dotiču zemlju, spremni u svakomu trenutku odraziti se u let – u drugačiji, uvijek novi, odbojkaški hrvatski prvobeligaški svijet.


 SURAĆ I ČUBRILO




Na Zadrovu treningu sreli smo dva neočekivana odbojkaška lica. Antonio Surać, koji je prošle godine odigrao jednu izvrsnu sezonu u Karlovcu, trenirao je s ostalima a sve je sa strane pratio Dražen Čubrilo, koji je radi povratka na studij prošle godine odigrao samo prvi dio lige.
– Nisam uspio realizirati transfer u Kaštela. Imam dvije ponude i nadam se da ću jednu realizirati do kraja ovog tjedna. Drago mi je tu s dečkima trenirati jer ima još mjesec i pol dana do početka prvenstva i drago mi je da još malo mogu ostati doma. Zainteresiran je moj stari klub, a i Varaždin koji slaže opet ekipu za vrh. Zagreb nije u igri – rekao je Antonio Surać.
– Vratio sam se na faks, registrirat će me trener ali samo za krajnji slučaj ako bude neka nepredviđena situacija – odgovorio je na pitanje o svom odbojkaškom trenutku prošlogodišnji odlični Zadrov korektor Dražen Čubrilo.