Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Davorka Balić zaključila roster

Autor: Andrija Prović

03.09.2012. 22:00
Davorka Balić zaključila roster


Zajedno s Balić treninge dvaput dnevno odrađuje i Žana Cvjetković, prva ovosezonska akvizicija Zadra
Pripremama košarkašica Zadra za sedmu uzastopnu prvoligašku sezonu jučer se pridružila Davorka Balić. Osječanka je potpisom na jednogodišnji ugovor produljila suradnju s “bijelo-plavima” te će nakon nastupa za matičnu Mursu i šibenski Jolly u biografiju upisati i drugu sezonu provedenu na Višnjiku. Lani je, podsjetimo, 188 cm visoka igračica stigla kao pojačanje na poziciji razigravačice, da bi se potom nametnula kao prva košgeterica Mazijine ekipe i jedna od ključnih karika u  sastavu koji je na kraju dogurao do doigravanja. Trenerica Zadra od Balić ponovno očekuje mnogo.
– Davorka je polivalentna košarkašica koja se zna dobro snaći na više pozicija. Ove sezone namijenili smo joj ulogu lažne “četvorke”, gdje se pokazala izuzetno korisnom. Već se dobro poznajemo pa vjerujem da će i nastavak suradnje biti plodonosan – kaže Marija Mazija.
Zajedno s Balić treninge dvaput dnevno odrađuje i Žana Cvjetković, prva ovosezonska akvizicija Zadra, a Mazija se nada kako će spomenuti dvojac uskoro doseći razinu forme ostatka ekipe.
– U ovom trenutku Cvjetković i Balić zaostaju za domaćim igračicama koje su ranije započele s uigravanjem. Trebat će im određeno vrijeme da ih sustignu, no radimo kvalitetno i još jačim intenzitetom nego lani, a sve u svrhu što bolje fizičke pripreme. Ne sumnjam da će, kada dođe vrijeme, biti prave.
Ne pronađu li na Višnjiku izdašnog sponzora, podvući će Mazija, time je roster Zadra za 2012./13. sezonu kompletiran.
– Nažalost, financije nam ne dopuštaju dovođenje novih pojačanja. Voljeli bismo kada bismo bili u mogućnosti ponuditi više, i to ne samo novim igračicama, no sredstava za nešto više nemamo i moramo se snaći s onim čime raspolažemo. Budući da nismo uspjeli pronaći adekvatnog centra  i ove ćemo se sezone bazirati na brzu košarku koja je već postala naš zaštitni znak. Još nismo upoznati sa snagom i sastavima ostalih ekipa, ali mi ćemo dati sve od sebe kako bismo ponovno bili što konkurentniji.