Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Novci nisu bili u prvom planu

Autor: Marko Cvijanović

03.09.2012. 22:00
Novci nisu bili u prvom planu


Ostale ponude su možda bile financijski isplativije, ali izabrao sam Njemačku zato da budem bliže kćerki Fabiani Collien – kaže Klasnić
Ivan Klasnić novi je igrač bundesligaša Mainza. Bivši napadač premierligaša Boltona, koji je istekom prošle sezone postao slobodan igrač, proteklih je dana vagao ponude moskovskog Dinama, Deportiva i Gaziantepspora, ali je najkonkretnija bila ona Mainza.
– Ove ostale ponude su možda bile financijski isplativije, ali na kraju sam izabrao Njemačku, između ostaloga i zato da budem bliže kćerki Fabiani Collien. Novci nisu bili u prvom planu. Uostalom, zašto ne Bundesliga? Ovdje sam odigrao vjerojatno najbolje sezone u karijeri. Shvaćam ovo kao novi izazov – kaže Klasnić, koji je u dva dana pred potpisom u dva različita grada i europska kluba. Najprije je sve dogovorio s Deportivom iz La Corune pa naprasno odustao od transfera, a onda bio nadomak potpisa ugovora s turskim Gaziantepsporom i opet u zadnji trenutak odustao. Zašto?
– Deportivo je izigrao prethodni dogovor, usmeno smo sve bili dogovorili, ali ono što je kasnije bilo na papiru više nije bilo isto. U dogovoru s mojim advokatom odlučili smo odustati od Deportiva. Kad je Gaziantepspor u pitanju, uvjeti su zaista bili vrlo korektni, ljudi su bili spremni udovoljiti svim mojim zahtjevima, ali iskreno… Nije mi se svidjelo okruženje. Nisam se osjećao sigurnim u Gaziantespu, ne bih mogao ostati miran kad bi mi u goste došla kći. Uostalom, nedugo prije mog dolaska u Gaziatespu se dogodio teroristički napad u kojem je poginulo dosta ljudi. Blizu je granica sa Sirijom, sigurnosni uvjeti očito nisu na visokoj razini i odlučio sam odustati.
U Mainzu su se na dovođenje Klasnića odlučili nakon što nisu uspjeli realizirati posao s Adrianom Ramosom.
– Tražili smo iskusnog napadača koji poznaje Bundesligu kako bismo ojačali naš mladi napad. Vjerujem da smo rješenje pronašli u Ivanu Klasniću, kvalitet kojega su nam jako dobro poznate. Riječ je o rođenom golgeteru, koji je svoju klasu dokazao gdje god da je igrao – rekao je menadžer Mainza Christian Heidel.
Klasnić se na bundesligaške travnjake vraća kao najbolji strijelac premierligaša Boltona prošle sezone (9 pogodaka), ali njemački ljubitelji nogometa ponajprije ga pamte po pogocima u dresu Werdera. Mainz ne spada u tu kategoriju, ali predstavlja novi izazov.
– Upravo tako – kaže Klasnić.
– Naravno da ne možemo očekivati od Mainza da se bori za naslov prvaka, ali vjerujem da nikome neće biti lako protiv nas. Momčad je solidna, iako je u prošlome kolu doživjela poraz na svom terenu od Greuter Fürtha. Meni je najvažnije da što prije dohvatim optimalnu razinu tjelesne forme, po tom pitanju dobro će mi doći prvenstvena pauza uslijed reprezentativnih akcija.
A poslije pauze? Odmah veliki ispit. Ne bude li nekih nepredvidivih okolnosti, Ivan bi prvi nastup za Mainz trebao upisati na Allianz Areni protiv Bayerna. Dakle, Klasnić protiv Mandžukića.
– Ne bojim se Bayerna, iako smo na Allianz Areni objektivno autsajderi. Međutim, zašto ne bismo priredili iznenađenje?