Izišli svatovi iz crkve, pa "zaneseni slavljem" zapalili šumu

Slika korisnika admin

ZAČUĐENI SVATOVI - NA BALKANSKI NAČIN

Evo jedne sasvim neočekivane vijesti iz Splitske županije. Izišli svatovi  iz crkve, onako ganuti velečasnikovom prodikom, i u tom svetom ganuću,  kao što je red, način i običaj, jedan od njih ispali signalnu, zapaljivu  raketu. Novinari doduše napominju da je bio "neoprezan i zanesen  slavljem", ali ja se ipak jako čudim. Pravi kršćanin, a takvih je puna lijepa  naša, s mise izlazi tronut i ganut lijepom propovijedi, sa željom da bude  bolji i plemenitiji, da pomogne drugima i da općenito čini stvari koje su  boguugodne i u skladu s našom svetom Katoličkom crkvom. Ovdje pak  ispada da se iz crkve izlazi podvriskujući i kako kažu novinari "zaneseni  slavljem" pa se onda u tom divnom raspoloženju malo ispali signalna  raketa (znači da je s opasnom napravom ulazio u hram Božji) i usput  zapali borova šuma. Ovo je samo jedan u nizu primjera blasfemičnosti  ovdašnjeg poimanja vjere i Crkve, a mene osobno zanima tko će sada  platiti uništenu šumu, intervenciju vatrogasaca i sve ostalo na što će se  potrošiti novci. Nadam se da su mladenci skupili nešto materijalnih  sredstava od uzvanika da sve to plate, a ako nisu, valjda mogu podići i  privatnu tužbu protiv veseljaka s raketom koji im je pokvario proslavu, a  možda se netko sjeti to napraviti i od strane ove države, zbog narušavanja  javnog reda i sigurnosti, dovođenja u opasnost ljudskih života,  devastiranja prirode i da sada ne nabrajam više. Divna prilika za  sankcioniranje i upozorenje drugima, ali i za onu "pojeo vuk magare".

INSPEKTOR VINKO RUŠI PRAVNI POREDAK I ZOVE NA  REVOLUCIJU

Ove ljetne reprize su baš super. Svako popodne jedna domaća serija iz  davnih vremena, s time da to nisu sapunice od 475 epizoda nego prave  serije od 10-14 priča od kojih je svaka biser za sebe. Evo ovaj "Inspektor  Vinko"... Sve je tu tako dobro da čovjek ne može vjerovati. Scenarij, režija,  a o fantastičnim glumcima da se i ne govori. Posebno mi se sviđa kako u  serijama "Punom parom" i "Inspektor Vinko" ismijavaju socijalizam. Mali  je problem u tome što sada ispada da se nije baš išlo na Goli otok zbog  sprdanja s tim stvarima, jer se u ove dvije serije nemilo dere po  tadašnjem društvenom uređenju. Doduše, puno je stvari ostalo  nepromijenjeno, samo što su onda "guzonje" imali kuću, stan i dobar  auto, a sada pojedini imaju pola države. Ah, da. S obzirom da se ovih  dana moram ići prostituirati na kolodvor ne bih li zaradio nešto novaca, a  sve u cilju kupovanja novih školskih knjiga, jako mi se sviđa izjava velike  glumice Marije Khun koja kaže doslovno sljedeće: "Što imaju mijenjati  knjige svake godine? Kao da dva i dva više nisu četiri." E, sada bih ja  mogao napisati nešto na dvije stranice, ali je bolje ne počinjati. "Ne se  nervirati!!!" - viče doktor na svakoj kontroli.

SAME OLD STORY

Uvijek ista priča, ovaj put na Novoj TV. Film se zove "Spot" i u njemu se  radi o nekom simpatičnom tipu koji se brine za jednog dječaka, a tu je i  jedan policijski pas, ogroman dakako pa oni upadaju u svakakve nevolje,  zgode i nezgode i na kraju sve završi sretno, svi su zadovoljni, i pas, i  mali, i tip, i mama, i gledatelji koji vole ovakve filmiće koji jesu naivni, ali  imaju nešto duha i dobri su za djecu. A kada ih Nova TV emitira? U pravo  vrijeme. Negdje oko ponoći. Sada će netko reći da sam dosadan i da se  stalno žalim na iste budalaštine, ali što ću kada su tako uporni u toj  svojoj gluposti. Zbilja, kao da nemaju pameti. Dječji film u noćnom  terminu.

KAKO JE ROZGA SMOČILA ZID IZA SEBE

Moram priznati da me ovo polijevanje vodom manje-više ostavlja  hladnim. Dobro, skuplja se neka pomoć, ali sve mi je to više kao neki  cirkus. Naravno, tu su i naše domaće "zvijezde". I dok se Severina  propisno zalila, ono što je napravila Rozga je malo providno. Dotična je  naime, toliko zamahnula s onom kanticom u kojoj se nalazilo tri deca  vode da je, u stvari, malo smočila zid iza sebe, a možda je koja kapljica i  završila na leđima joj, samo što se to nikako ne može nazvati nekakvim  zalijevanjem. Osim toga, kako mi možemo znati da ta voda nije iz toplog  bojlera pa se u stvari pojedinci samo malo umiju. Trebali bi im dakle  vjerovati na riječ, a tko danas može ikome vjerovati?

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno