Otoci puni neregistriranih starih automobila za "u polje"

Slika korisnika admin

Fenomen neregistriranih starih automobila uzeo je maha i  na otocima zadarskog arhipelaga. Vozila za koja je očito da su najbolje  dane imali još u vremenu bivše države u mnogim slučajevima mogli bi  se nazvati oldtimeri, no često su u takvom stanju da više izgledaju kao  olupine. Otočani te automobile koriste mahom za odlaske u polje, a kako na mnogim otocima nema policijske postaje, takvih automobila je  sve više.

Riječ je mahom o vozilima koja se danas vrlo rijetko mogu vidjeti na  cesti, pa se tako na otočnim cesticama i poljima mogu vidjeti primjerci  poput Renaulta 4, nekad popularnih "stojki" ili Yuga, a brojne su i stare  škode.

Da bi se nešto po ovom pitanju moglo i promijeniti pokazala je akcija  koju su proveli komunalni redari Grada Zadra na pristaništu otoka Rava  na kojemu je bilo parkirano više takvih vozila.

Neki od otočana su se dosjetili te su na neregistrirane automobile postavljali registracijske pločice s drugih, registriranih vozila. Na taj način  bi uspjeli "prevariti" redare, ali u nekim slučajevima bi ih zaustavila policija pa bi završili s prijavom za krivotvorenje dokumenata. Tako je u  utorak na Dugom otoku policija zaustavila 47-godišnjaka u Renaultu 5, a  kad su otkrili da ima nepripadajuće registracijske oznake, protiv njega je  podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu.

Kako doznajemo u PU zadarskoj, tijekom ove godine na zadarskom  području su zbog nepripadajućih pločica za krivotvorenje isprava podignuli kaznene prijave protiv 19 osoba, od čega je trećina bila na otocima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno