Destinacija prepoznata po čistoći, urednosti i - bibinjskoj duši

Slika korisnika admin
Velimir Brkić
Turistima privlačne bibinjske plaže

Bibinje obaraju turističke rekorde. U mnogoljudnom, doista pomlađenom općinskom središtu zabilježen je istinski turistički bum.  Ostvareni su najbolji rezultati u povijesti bibinjskog turizma. U prvih  osam mjeseci ostvareno je ukupno 294.378 noćenja što je čak 15 posto  više u odnosu na prethodnu godinu.

Beach party kao novitet

- Apsolutni rekord noćenja ostvarilo je 39.048 prijavljenih turista, odnosno čak 16 posto više u odnosu na prethodnu sezonu, zadovoljno će  Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje.

Struktura turističkih dolazaka otkriva povećanje domaćih gostiju za  čak 24 posto (3.829), dok je stranih gostiju više za 15 posto (35.219). Navjeći udjel po broju noćenja stranih gostiju ostvarili su turisti iz Njemačke  (17.35%), Slovačke (14.23%), Poljske (12.42%), Češke (11.20%), Slovenije  (10.65%).

- U ove podatke nisu uključeni dolasci i noćenja ostvareni u nautičkom turizmu za kolovoz u kojem očekujemo rast u odnosu na proteklu sezonu, navodi Fuzul dodajući kako hvataju korak sa županijskim, ali  i dalmatinskim turističkim mekama.

- U udjelu smještanih kapaciteta najveći rast broja noćenja od 25 posto (184.502) je ostvareno u privatnim smještajima, precizan je Fuzul.

Bibinjci su krupnim koracima zakoračili u nove turističke trendove ne  zaboravljajući pritom jednostavno pravilo koje glasi - zadovoljan gost se  vraća.

- Bibinje je destinacija prepoznata po čistoći i urednosti, ljudima i - bibinjskoj duši. Današnji turist je tragač za suncem, ali i zabavom, a Bibinjci im nastoje udovoljiti, tvrdi Fuzul.

Svi su, čini se, zadovoljni - domaćini rekordnim brojem noćenja i pristiglih gostiju, a ovi, pak, mjestom i uvjetima.

Na kulturno-zabavnim i sportskim manifestacijama tražilo se mjesto  više, od koncerta grupe Colonia, koncerta Tomislava Bralića i klape Intrade, nastupa Ansambla Lado, 35. susreta klapa Raspivano Bibinje, 12.  Večeri folklora, svečarskog koncerta ženske klape Garofuli, Dječjeg festivala Bibinjski grdelin do brojnih ribarskih feštica i beach partyja.

- Ovo ljeto smo kao novitet uveli i beach partyje, animacijske programe; fitness i zumba partyje uz pratnju DJ-a, koji su se održvali po  plažama duž cijele obale Bibinja, naglašava Fuzul.

Ostvarenje održivog razvoja Bibinja kao turističke destinacije, kaže, temeljit će na invetivnim rješenjima i modelima koji će slijediti "Strateški  plan razvoja turizma Republike Hrvatske".

U planu cikloturizam i ciljano oglašavanje

- Sve s ciljem da Bibinje bude konkurentna destinacija, atraktivna za  investicije, destinacija koja stvara radna mjesta i osigurava kontinuirani  rast i razvoj, naglašava Fuzul.

U planu je i razvoj cikloturizma gdje imaju veliki potencijal, te su već  napravljeni inicijalni koraci u razvoju samog projekta kojeg će nastojati  razviti do početka iduće sezone.

- Osnova na kojoj ćemo bazirati kvalitetu turističke ponude mjesta jest  podizanje kvalitete plaža, uređenja, animacijskih programa i dodatnih  sadržaja.

Brojne plaže su, kaže, velika prednost, no moraju stalno težiti podizanju kvalitete.

- Za mene je Bibinje mjesto koje mora postati slično istaknutim malim  ali turistički velikim mjestima Azurne obale, zaželio je prvi čovjek bibinjskog turizma.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno