Norveško vjenčanje: Matičar uz pjesmu i gitaru zavjete čitao s iPada

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Marianne i Eirik Sneeggen iz Osla

Plato ispred crkvice Sv. Nikole u Novigradu bio je jučer poprište pravog Norveško vjenčanja. Za mjesto gdje će izreći svoje zavjete Marianne i Eirik Sneeggen iz Osla izabrali su jednu od najljepših punti u Zadarskoj županiji. Zajedno su od 2007. a u zajedničkom životu im se rodilo troje djece. Nakon osam godina ipak su jedno-drugom odlučili reči i ono svečano "da" za cijeli život. Eirika je s Novigradom spojio booking apart hotela Castrum Novum i prijateljstvo s jednim od suvlasnika i direktorom Jasminom Bubrićem.

Zaljubili se u Oslu

- Ovo nam je drugo skandinavsko vjenčanje  koje je u Novigradu i želimo da to postane tradicija jer smo mi vlasnici pretežito dolazimo iz Norveške. Sve kao bi zbližili ljude i u Skandinaviji predstavili ljepote ovog kraja, rekao je direktor Bubrić.

Ni mladenci nisu krili oduševljenje, kako kažu, prekrasnim mjestom u kojeg se čovjek na prvu zaljubi, isto onako kako su se i oni na prvi pogled zaljubili 2007. godine u Oslu.

- Spojili su nas tad naši zajednički prijatelji, a sad smo mi njih htjeli spojiti našim vjenčanjem na ovom predivnom i mirnom mjestu.

Hrvatske i norveške zastave

Norveško vjenčanje u Novigradu bilo je stvarno neobično i drukčije nego vjenčanja u našim krajevima. Posebno zanimljiv bio je seremonimester ili matičar koji je uz pjesmu i gitaru, čitajući zavjete s iPada vjenčao mladence po svim pravilima koja nalažu norveški zakoni. Za ovu priliku, hotel i okolica bile su uređene hrvatskim i norveškim zastavama, a svečanost su uveličali i općinski načelnik Joso Klapan te novigrađanke obućene u narodnu nošnju. Nakon ceremonije vjenčanja, bračni par je sa svatovima prošetao kroz Novigrad sve do parka sv. Kate gdje su po  tradiciji, a kao zavjet vječne ljubavi, zasadili drvo ljubavi. Tko će u subotu pobijediti, Hrvatska ili Norveška u nogometnim kvalifikacijama za EU, gosti s dalekog sjevera nisu htjeli prognozirati, samo nasmijavši se su rekli: "Pobijedit će sigurno onaj tko bude bolji!".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno