Radovi kod Veslačkog vrijedni 2,5 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Arif SITNICA
Radovima je obuhvaćen i dio škvera Športskog društva Zubatac

Započela je treća faza radova u uvali Jazine koja se odnosi na  uređenje obalnog pojasa, odnosno šetnice na preostalom dijelu neuređene obale od Veslačkog doma do parkirališta Ljepotice. Ovim radovima obuhvaćen je i dio škvera Športskog društva Zubatac koji zadržava  svoju djelatnost, ali nestaje njegovo istezalište "na sajlu". No, ne zauvijek. Zamijenit će ga dizalica za prijenos brodica preko šetnice širine četiri metra. To znači da će građani i dalje na toj lokaciji moći obavljati remont svojih brodica kako to već tradicionalno čine desecima godina. U  planu je i ugradnja separatora kako se na tom dijelu ne bi više prljalo  more. 

Radove čija je procijenjena vrijednost 2,5 milijuna kuna izvodi tvrtka  Stipčević, a radni strojevi već su u četvrtak stigli na tu lokaciju. Vadio se  mulj i radilo na produbljenju morskog dna, a nakon toga slijede oni ozbiljniji zahvati na obalnom dijelu i formiranje buduće šetnice koja će u  jednu cjelinu povezati cijelu uvalu Jazine s jedne strane Gradskog mosta  do druge te ostalim dijelom već uređene Obale Kneza Branimira i Liburnskom obalom. Stotinjak metara nove šetnice bit će popločano bračkim  kamenom, a postavit će se i javna rasvjeta identična onoj na ostalom,  uređenom dijelu obale. Projekt uređenja šetnice izradila je tvrtka D&Z  Zdravka Livakovića, nadzorni inženjer je Josip Babelli, a troškove izgradnje zajednički snose Županijska lučka uprava i Grad Zadar. Isti projektant izradio je i projekte za prve dvije faze radova u uvali Jazine, a radove  je, također, izvodila tvrtka Stipčević. Prva faza radova odnosila se na 110  metara obalnog dijela kod Veslačkog doma koji su Županijska lučka  uprava i Grad Zadar sufinancirali u jednakom iznosu, a ukupna vrijednost radova iznosila je 3,2 milijuna kuna. Obalni pojas popločan je bijelim bračkim kamenom, a na nekim je mjestima i tada bilo potrebno produbiti dno na dubinu od dva metra. Po završetku tih radova pristupilo se  drugoj fazi uređenja, a to je lokacija u Jazinama koja je godinama bila u  katastrofalnom stanju. Riva široka četiri metra danas služi i kao privez za  brodice, a radovi koje su zajedno proveli Zadarska županija, Grad Zadar i  Županijska lučka uprava koštali su ukupno 3,3 milijuna kuna.

Završetak treće faze radova očekuje se početkom iduće godine, a to  znači i da se završavaju radovi na tom dijelu obale ukupno vrijedni devet  milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno