Stojanov i Kovačević opet u utrci za čelnike HNS-a

Slika korisnika valentinam
Predsjednik Štromar dolazi u Zadar
Na sastanku sa rukovodstvom stranke analizirat će se situacija u gradskoj i županijskoj organizaciji, te započeti sa pripremama za unutarstranačke izbore
Mile Stojanov, predsjednik ŽO HNS-a Zadar

V. d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar dolazi u posjet  gradskoj i županijskoj organizaciji u Zadru. Razlog posjeta je priprema  za unutarstranačke izbore koje lokalnu organizaciju očekuju krajem listopada i studenog.

Naime, do 20. listopada moraju se održati izbori u svim podružnicama  Županijskog odbora HNS-a, a do 20. studenog izbori za čelništvo ŽO-a.  Milan Stojanov, koji županijski HNS vodi već dva mandata, kaže kako su  upravo započeli s pripremama za izbore u stranci.

Termini izbora

- Ljeto je gotovo i sada nam slijedi rad po podružnicama kako bismo  uspješno odradili i ove unutarstranačke izbore. Imamo termine koje moramo poštovati kako bismo sve odradili na vrijeme - kaže Stojanov koji,  pak, na pitanje o tome hoće li se ponovno kandidirati, odgovara:

- Najvjerojatanije ću se ponovno kandidirati, ali moramo još održati  niz sastanaka u Županijskoj organizaciji ii dogovoriti se i oko kandidatura - govori Stojanov.

Predsjednik Gradskog odbora, Kristijan Kovačević, također kaže kako  će se najvjerojatnije kandidirati za još jedan mandat. Kovačević je gradski HNS preuzeo početkom ožujka ove godine te ga uspio postavit na noge do lokalnih izbora. Prethodno ga je vodio kao povjerenik, nakon što je  Središnjica donijela odluku o njegovu raspuštanju. 

Iako je u podružnici zatekao izuzetno lošu situaciju, sve ovo vrijeme  odbijao je kritizirati prethodno rukovodstvo, naglašavajući kako je zapravo došlo do "generacijske smjene u stranci", zbog čega mu je cilj u  zadarskoj organizaciji ubuduće aktivirati "što više mladih ljudi koji su  budućnost društva, pa tako i svake stranke".

GO se stabilizirao

- Mislim da ću se ponovno kandidirati za predsjednika Gradskog odbora, ali najprije moram razgovarati s rukovodstvom stranke. Treba vidjeti postoji li još netko tko ima želju voditi stranku u Zadru,   a onda i  sačekati termine jer, za razliku od Županijskog odbora, nama datumi još  nisu doznačeni. O tome ćemo više znati kada nam dođe v. d. predsjednik  stranke, Predrag Štromar, čiju najavu dolaska svaki dan očekujemo. Rukovodstvo dolazi analizirati situaciju u lokalnoj organizaciji i dati nam  smjernice za daljnji rad - kaže Kovačević, dodajući kako se gradska organizacija stabilizirala nakon odlaska nekoliko članova i javnog "paranja"  iskaznica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno