Udruga Idro kupila 12 naprtnjača vatrogascima

Slika korisnika valentinam
Čuvaju svoj zeleni otok Ugljan od požara
Tvrtka Vatromax K.M.B je udruzi Idro donirala 12 kombinezona kao nadopunu već kupljenoj vatrogasnoj opremi, a svi koji imaju želju mogu kontaktirati udrugu Idro zbog donacije vatrogasne opreme
Naprtnjače će dobro doći u intervencijama prilikom gašenja šumskih požara

 Udruga Idro objavila je na svojoj mrežnoj stranici informaciju koja je zaslužila da je vidi i pročita što više ne samo stanovnika otoka Ugljana.

Među ostalim, članovi udruge navode kako je, zbog lanjskog (Čeprljanda) i ovogodišnja dva požara (Ljokini i Batalaža) na području Ugljana uočena potreba za dodatnom opremom za gašenje požara izvan redovite i standardne opreme kojom raspolažu vatrogasci na području općina otoka Ugljana.

Stoga je udruga na zadnjem sastanku donijela odluku o kupnji 12 naprtnjača za gašenje šumskih požara koje će financirati novcem udruge, a naprtnjače će biti korištene (zlu ne trebalo) u svim intervencijama prilikom gašenja šumskih požara.

Posebno ističu kako cijeli otok, a samim time i mjesto Ugljan, obiluje bujnom i raznolikom autohtonom mediteranskom vegetacijom, zbog čega Ugljan još i nazivaju "zelenim otokom". Prekriven je mediteranskom makijom, borovim šumama, brojnim maslinicima, smokvama, bajamima i vinovom lozom.

Mještani Čeprljande svjesni su ljepote i bogatstva svog otoka i mjesta te će zajedničkim snagama i dalje nastaviti raditi na čuvanju i zaštiti tog prostora.

Ujedno zahvaljuju tvrtki Vatromax K.M.B koja je udruzi Idro donirala 12 kombinezona kao nadopunu već kupljenoj vatrogasnoj opremi i mole sve koji su u mogućnosti ili imaju želju da kontaktiraju udrugu Idro zbog donacije vatrogasne opreme.

Članove udruge Idro na pravi su način pokazali kako i koliko vole svoj otok! 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika purtelić
Hvale je vrijedna inicijativa udruge Idro za kupnju 12 naprtnjača za gašenje požara. Međutim mislim da se sa strane općine Preko ne radi dovoljno na izgradnji protupožarnih puteva. Uzmimo na primjer područje između centra Ugljana i Sušice jedno veliko područje na kojem nema nikakvih pročišćenih puteva. Tu postoje stari putevi sa suhozidima još iz rimskog vremena koji su nepristupačni i potrebno ih je ponovno staviti u funkciju i potrebe domicilnih stanovnika turista i vatrogasaca. Osim jednog održavanog puta između pansiona Stari dvor i glavne ceste sve je drugo nepristupačno.