Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bunar benediktinki poplavio “Zlato i srebro Zadra”

05.09.2018. 15:00
Bunar  benediktinki  poplavio  “Zlato i  srebro  Zadra”


Pljusak koji se sručio na grad Zadar u noći s ponedjeljka na  utorak, iako očekivan i ne toliko obilan, ipak je prouzročio probleme u  pojedinim ustanovama u gradu, točnije na Poluotoku. Ovoga puta količina kiše izazvala je prelijevanje vode iz bunara smještenog između  Muzeja SICU "Zlato i srebro Zadra" i Arheološkog muzeja.
Poplavljeni dio u predjelu bunara, prema riječima vatrogasaca koji su  u ranim jutarnjim satima električnim pumpama izbacivali nakupljenu  vodu na ulicu ispred crkve sv. Marije, nije stvarao problem samo Muzeju  sakralne umjetnosti već je bilo izgledno da bi vrlo lako mogao postati  problem i Arheološkom muzeju.
Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra Željko Šoša, objasnio je o čemu se radi:
– Raspitao sam se kod svojih djelatnika. Radi se o prelijevanju viška vode iz bunara koji se nalazi unutar prostora Muzeja sakralne umjetnosti  "Zlato i srebro Zadra" iz kojega vodu za zalijevanje vrta koriste benediktinke Samostana sv. Marije. Noćašnja količina kiše uzrokovala je punjenje spomenutog bunara te se višak prelio i uzrokovao poplavu koja je  prijetila i Arheološkom muzeju u prostoru smještenom do ovoga. Naši  djelatnici su u ranim jutarnjim satima izišli na teren te električnom  pumpom u periodu od dva sata koliko je trajala akcija izbacivanja vode,  iz spomenutog prostora izbacili nešto više od 60 kubika.
Čini se da ovo nije prvi put da navedena ustanova ima problem sa  spomenutim bunarom, a iz JVP-a Grada Zadra ističu kako će djelatnici s  vremenom morati sami riješiti poznati problem. Muzeju za aktivaciju  vatrogasaca ipak neće biti ispostavljen račun za uslugu.