Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

FOTOGALERIJA: U OŠ Sukošan jučer krenulo 319 učenika, 40 prvašića

04.09.2018. 11:57


Sukošan ima razloga za radost, nakon pada nataliteta, demografska slika se popravlja nabolje. Pored zadovoljavajućeg vitalnog indeksa u školske klupe u novoj školskoj godini krenulo je šest učenika više nego protekle godine.
– U ovoj školskoj godini OŠ Sukošan i pripadajuća PŠ Debeljak ima 319 učenika, dok ih je protekle godine bilo šest manje. Nije puno, ali nas izuzetno radije, kazao je ravnatelj Branimir Peričić.
Naime, ni Sukošan nije preskočila depopulacija, prije 15-ak godina matičnu školu i područnu školu je pohađalo čak 384 učenika ili točno 65 više nego danas.
– U prvi razred krenulo je 40 učenika, u matičnu školu u Sukošanu 33, a u područnu školu u Debeljaku sedam učenika prvih razreda, kazao je ravnatelj.
Osim skrbi za novorođenu djecu, vrtićku djecu, srednjoškolce i studente Općina Sukošan skrbi i o učenicima osnovne škole.
– Za sve naše prvaše iz općinskih naselja, Sukošana, Debeljaka, Gorice i Glavice osigurali smo kutije s priborom za likovni odgoj, dok ćemo svim roditeljima ili skrbnicima učenika koji primaju dječji doplatak sufinancirati kupnju udžbenika. Rok zaprimanja zahtjeva je 15. listopada, ističe Ante Martinac, načelnik, poželjevši učenicima da im škola ne bude teret i pritisak, već da svaki dan idu radosni u školu i iz škole.
Školsko zvono je zazvonilo dva puta, za učenike viših i dva sata potom i nižih razreda.
– Polazak u školu je prekretnica u životu svakog djeteta jer prvi put imaju svakodnevne obaveze. Donosi susret s novom i nepoznatom sredinom, nove obveze i velika očekivanja, a pred nove izazove stavlja i same roditelje, naglasio je Peričić pošto je naglasio kako polaskom u školu ne završava igra.
– Igra ne prestaje biti sastavni dio vaših dječjih života, ona samo dobiva drugačije značenje i u funkciji je učenja. Vama roditeljima bih poručio da ne postavljate djeci nerealne ciljeve i od njih očekujete sve petice. Kao roditelji morate biti spremni prihvatiti i neke poteškoće i neuspjehe. Tada im trebate biti najveća podrška, poručio je Branimir Peričić nakon školske priredbe dobrodošlice učenicima prvih razreda.
Pored iskrenih želja za ostvarenjem svakog uspjeha, posebno je pozvao sve učenike da budu oprezni u prometu dok idu od kuće u školu i obrnuto, jer njihova sigurnost je najbitnija.