Roman "Pilot s Jadrana" na valovima Hrvatskog radija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Značajan uspjeh zadarskog književnika Ante Gregova Jurina
Roman će se u sedam nastavaka emitirati u večernjim satima. Na ovom projektu radila su eminentna imena iz glumačkoga svijeta. Isti roman biti će ekraniziran i prikazan na HRT
Zvonko KUCELIN
Ante Gregov Jurin

Zadarski književnik Ante Gregov, Jurin ostvario je značajan i zapažen uspjeh, naime njegov roman: Pilot s Jadrana, treći program Hrvatskoga radija u sedam nastavaka emitirati će u večernjim satima. Na ovom projektu radila su eminentna imena iz glumačkoga svijeta. O cijelom projektu oglasit će se Hrvatski radio. Isti roman biti će ekraniziran i prikazan na HRT.

Ante Gregov, Jurin, pjesnik, pripovjedač, romanopisac, dramski pisac, ... rođen je 10. listopada 1945. godine u Splitu od oca Jure i majke Justine. Djetinjstvo i srednjoškolske dane proveo je u Preku, otok Ugljan i Zadru. Diplomirao je na studiju za Vanjsku trgovinu 27. sječnja 1970. godine u Novom Sadu. Po odsluženju vojnoga roka vraća se u Zadar, i radi u struci kao uspješan privrednik, do odlaska u inozemstvo: Ženeva – Švicarska, Beč – Austrija, na poslovima izvršnoga direktora stranih kompanija. Umirovljen 2009. Godine. Živi i stvara u Zadru.

Objavio knjige pjesama: Kapi sreće, Strune života, Luzarica, Čekanje u hodu (u pripravi za tisak). Romane: Čovjek koji je razgovarao s krijesnicama (roman godine u izdanju Hrvatskoga književnoga društva), Avijatičar s Jadrana (u pripravi za tisak). Priču: Kada je bilo bolje. Dramski tekst, monodramu: Dama u pratnji kavalira. Prevođen na druge jezike. Surađuje u mnogim književnim časopisima i portalima: Hrvatska misao, Dubrovnik, Motrišta, Osvit, Smotra, Zadarski književni ljetopis, Književno pero ... Portali: Hrvatski fokus, Poetski frnjokuli, Hrvatski glas Berlin, Književni kutak, Avlija Rožaje...

Hrvatska misao u jednome svome broju što je izuzetna rijetkost objavila mu je više od četrdeset pjesama. Kulturni je djelatnik. Sudionik mnogih književnih smotri u zemlji i inozemstvu. Ima vrlo uspješnu suradnju s mnogim književnicima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dramski tekst, monodrama u pripremi je za kazališnu izvedbu. Po romanu Čovjek koji je razgovarao s krijesnicama radi se scenarij za igrani film. Roman je to koji prvi obrađuje ovu toliko prešućivanu temu. Ante Gregov, Jurin, izuzetna je pojava u književnome svijetu, koji stvara trajna i vrijedna književna djela. O djelima Ante Gregova, Jurina, svoje osvrte dali su istaknuti doktori znanosti i književni kritičari: Mladen Dorkin, Robert Bacalja, Nikola Šimić Tonin, Valerijo Orlić, Žaklina Glibo, Elvira Katić, Damir Sikirić ... i mnogi drugi.

Ante Gregov, Jurin zauzeo je i ima trajno mjesto u svijetu hrvatske književnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno