Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Troje pilota Mađarskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku prolazi obuku na zlinovima

04.09.2018. 09:28
Troje pilota Mađarskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku prolazi obuku na zlinovima


Jučer je u Središtu za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin“ u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, troje pilota Mađarskog ratnog zrakoplovstva započelo s teorijskim pripremama za letačku obuku na avionu ZLIN 242L. ZLIN 24 je prvi zrakoplov kojim se na selekciji susreću budući piloti HRZ-a.
U sklopu tehničke učionice piloti će se upoznati s tehničkim karakteristikama aviona ZLIN 242L, a obuku provode djelatnici središta za obuku koji već imaju bogato iskustvo u radu s pripadnicima oružanih snaga drugih zemalja. Mađarske je pilote prije početka obuke pozdravio i poželio im dobrodošlicu zapovjednik središta, brigadir Goran Huljev. Upoznao ih je s obukom koja ih očekuje te izrazio uvjerenost da će obuku uspješno završiti.
Nakon tehničke učionice piloti Mađarskog ratnog zrakoplovstva s letačkom će obukom nastaviti u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze. Obuka bi trebala trajati do sredine listopada. Ova obuka se provodi na zahtjev Mađarskog ratnog zrakoplovstva koje nabavlja avione ZLIN 242L za temeljnu letačku obuku te žele imati spremne pilote kako bi po isporuci aviona mogli odmah započeti s operativnom upotrebom.