PRIČE IZ OBJEKTIVA Zvonko Kucelin najbolji autor izložbe

Slika korisnika mkvanja
Na »7. Exhibitio of photography »Ecological truth 2019 - Sofia«
Motive vidim svugdje oko sebe, gdje god da odem vidim neki zanimljiv motiv, detalj i uhvatim ga objektivom, zaključuje Kucelin dodajući kako čeka rezultate s novih izložbi te kako i do kraja godine planira sudjelovanje na više desetaka njih
Zvonko KUCELIN
Fotografija »Street concert« osvojila je zlatnu medalju

Zvonko Kucelin, poznati zadarski fotograf te urednik fotografije Zadarskog lista ove je godine dobio prestižnu međunarodnu nagradu na »7. Exhibitio of photography »Ecological truth 2019 - Sofia«. Naš fotografski bard koji već neko vrijeme nosi titulu ekscelencije fotografije nagrađen je FIAP nagradom kao najbolji autor.
- FIAP je Međunarodna federacija i organizacija fotografa odnosno krovna udruga te je ovo jedna vrlo vrijedna nagrada te su njihove nagrade i titule najvažnije. Inače, ove sam godine dobio 32 nagrade, a sudjelovao sam na 49 izložbi u 33 zemlje na svim kontinentima i to sve samo u ovoj godini. Ova nagrada mi je posebno draga jer je jedinstvena- dakle samo je jedan najbolji autor. Na izložbi je primljeno 263 fotografa iz 47 zemalja i ja sam nagrađen kao najbolji autor ove izložbe, rekao nam je ponosno Zvonko Kucelin. Dodao je kako je na izložbi bilo ukupno pet kategorija: Zemlja pati, pejzaž, priroda, crno bijela i fotografija u boji. On je na izložbu poslao 20 fotografija po četiri za svaku temu i od njih su na izložbu primili 19, što je također izvrsno i neuobičajeno!
- Ovo mi je jedna od jačih izložbi na kojima sam sudjelovao i jako sam zadovoljan. Kad sam počeo s izlaganjem, a počeo sam još 80-ih godina prošloga stoljeća, nisam mogao sudjelovati na velikom broju izložbi jer je poštarina bila skupa. Naime, onda smo morali razvijati fotografije te ih slati poštom. Pojavom interneta ovo je postalo jednostavnije te sam se izlaganjem intenzitvno počeo baviti 2015. godine, govori nam Zvonko koji je u četiri godine stekao titulu EFIAP silver, a do najveće stepenice EFIAP golda nedostaje mu jedna nagrada kako bi ostvario sve uvjete i tako ušao u svjetski vrh fotografije.
- Izlaganje na ovim izložbama i sudjelovanje mi pričinja veliko zadovoljstvo, ali je i kao svojevrsna kocka, stalno te vuče da još izlažeš, da sudjeluješ na još izložbi i slično, tako da uvijek imam neku zanimaciju, govori Zvonko.
Na pitanje gdje pronalazi motive rekao nam je kako ih pronalazi svugdje oko sebe. Priroda, grad, more, okolica Zadra.
- Motive vidim svugdje oko sebe, gdje god da odem vidim neki zanimljiv motiv, detalj i uhvatim ga objektivom, zaključuje Kucelin dodajući kako čeka rezultate s novih izložbi te kako i do kraja godine planira sudjelovanje na više desetaka njih.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)