Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

KvartArt odgođen za neko bolje i sigurnije vrijeme

04.09.2020. 12:56


Urbani festival KvartArt ipak se ove godine neće održati zbog epidemioloških mjera, potvrdio je Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove.
Naime, KvartArt je jedan od značajnijih festivala koji se organizira još od 2017. godine i to u lipnju, te okuplja veliki broj umjetnika i kao takav sinonim je kulturnog okupljanja građana koji se u vrijeme trajanja festivala druže na zadarskoj Voštarnici i to na području Gradske knjižnice. Iako je bilo želje da se četvrti KvartArt održi, pa se čak i prolongirao za rujan mjesec, to ipak neće biti moguće, jer kako je Erlić rekao, u ovakvoj situaciji zbog koronavirusa ne bi bilo one atmosfere koja je prepoznatljiva na ovom festivalu.
– Zbog epidemiološke situacije nije zgodno održati KvartArt, jer se ne bi postigla ona atmosfera koju želimo postići na festivalu kako je to znalo biti prethodnih godina, istaknuo je Erlić, dodajući kao bi se zbog koronavirusa puno aktivnosti na festivalu otkazalo, a da onda to ne bi bio pravi sadržaj tako da je donesena odluka o odgađanju ovogodišnjeg festivala.
Kako je dalje objasnio Erlić, ovo nije kraj festivala, već je on samo odgođen za neko bolje i sigurnije vrijeme, tako da će se održati već sljedeće godine ako za to bude uvjeta. Također, Erlić je naglasio kako sve druge komplementarne aktivnosti koje su vezane za Kvart nisu zaustavljene, te je potvrdio i kako radovi na Centru za mlade idu svojim tijekom.
– Preko ZadrugArt Zadra bit će predstavljen model sudioničkog upravljanja između Grada i udruga iz sektora kulture prema kojem će se dati model za upravljanje Centrom za mlade, objasnio je Erlić.