Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kemija će doći s vremenom

Autor: Matej Lordanić

03.10.2008. 22:00
Kemija će doći s vremenom

Foto: Filip BRALA



Najbolji igrač utakmice i junak Zadrove pobjede nad Splitom u prvom kolu regionalne NLB lige sigurno je bio Malik Dixon. Američki bek je ovoga ljeta pristigao u Zadar kao zamjena za Coreyja Brewera, a već je u prvoj utakmici pokazao zašto se za njega često veže epitet odličnog strijelca. Postigao je 27 poena uz šut 9/18. Uz to je skočio šest puta i podijelio pet asistencija.  
– Atmosfera je bila sjajna, Zadar ima veliku tradiciju i odlične navijače. Počeli smo slabo, ali mislim da će to doći na svoje kako kemija u momčadi bude bolja. Nemamo cijelu momčad na okupu, a uz to svi znaju kroz koje smo poteškoće prolazili protekla dva tjedna. Ali također treba uzeti u obzir da je ovo bila prva utakmica ove sezone. U prvoj smo četvrtini već zaostajali i ja sam, kao vođa ove momčadi, trebao unijeti dodatnu energiju na parket. To je utjecalo i na ostale igrače koji su također počeli igrati bolje. Rok Stipčević i Juby Johnson su se posebice podignuli. Trebamo nastaviti igrati i napredovati, a s vremenom će se poboljšati i kemija u momčadi, pa će i rezultati biti bolji – rekao je Dixon.
Dugo vremena nitko nije postigao više od 25 koševa u Zadru.
– U utakmicu smo ušli uzbuđeni, a kada smo se smirili, počeli smo igrati bolje. Ja sam bio vrlo uzbuđen prije ove, prve utakmice u Zadru. Svaki igrač želi igrati što bolje, a ja sam ušao s puno energije na parket i promašio podosta šuteva. Kada sam se opustio počeo sam bolje igrati. Slično se dogodilo i s čitavom momčadi. Još bih naglasio da ćemo s vremenom biti bolji, jer treba uzeti u obzir da nismo kompletni. Puno je novih lica u Zadru, svi smo na okupu tek tjedan i pol ili dva. Uz to se očekuje dolazak još jednog igrača. Dižemo se u formi i mislim da ćemo biti dobri.
Uz Malika Dixona Rok Stipčević je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu protiv Splita. U prvom poluvremenu je promašio sva tri upućena šuta, da bi mu se u nastavku otvorilo, te je na kraju završio s 13 ubačaja.
– Očekivao sam tvrdu utakmicu, punu grča. Ulazimo u novu sezonu, dvorana je puna, svi očekuju nešto od nas… No, u drugom smo se poluvremenu opustili i prelomili utakmicu. Čim smo se malo opustili, opustila se i ruka, šut je krenuo i počeli smo igrati agresivnije u napadu. Počeli smo igrati glavom. U prvom smo poluvremenu bili pod pritiskom imperativa pobjede, ali to je normalno, jer ovu dvoranu čekamo već desetljećima. Morali smo se odužiti gledateljima pobjedom – kazao je Stipčević.
Jere Macura također smatra da su Zadrani bili pod pritiskom u ovoj utakmici.
– Bili smo tvrdi, napeti i pod nervozom. Nismo igrali dobro, a pobijedili smo s 14 poena razlike što govori da imamo puno prostora za napredak. Nadam se da će protiv Cibone u utorak biti bolje i da ćemo se ukomponirati. Također se nadam da će doći i Garnett, o čemu se priča, pa da napokon budemo kompletni.
Hrvoje Perić je bio najbolji skakač utakmice s čak 11 skokova. Postigao je pet poena, ali njegov skakački doprinos je bio vrlo važan.
– U drugom poluvremenu je presudila zona na koju Split nije imao adekvatan odgovor. Moram pohvaliti i Tornado koji nas je vukao kada je bilo najteže, naravno, uz odličnu utakmicu Dixona. Što se tiče igranja protiv druge momčadi, mislim da emocije treba ostaviti po strani. Momčad još nije uigrana i najbitnije je da smo pobijedili. Sada na gostovanje protiv Cibone idemo rasterećeniji nego danas. Onda nam dolazi Bosna, a nakon toga ćemo imati priliku za treniranje i uigravanje. Hoće li se Garnett uklopiti, ako dođe? Ja sam uvjeren u to, prošle sezone sam ga jako dobro upoznao i navijam da dođe. I kao osoba i kao igrač će se jako dobro uklopiti – reći će Perić.
Najefikasniji igrač Splita u ovoj utakmici, Antonio Grant, nije bio raspoložen za razgovor. Samo je prošao pored novinara odbivši ikakva pitanja.