Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Knežević: Kolega nas nikad nije primio!

Autor: Nives Rogoznica

03.10.2008. 22:00
Knežević: Kolega nas nikad nije primio!


Više puta smo pisali molbe u kojima smo od Grada tražili financijsku potporu za rad udruge, i rečeno nam je da mi nigdje ne pripadamo – ni u zdravstvo, ni u socijalu, ni u kulturu, ni u sport, kaže Knežević
Udruga “Zadarski potrošač” u 2008. godini iz gradskog proračuna nije dobila niti lipe, potvrdio je predsjednik Udruge Zoran Knežević, dodajući kako je točno da Grad Zadar podmiruje račune za struju i telefon. Ipak, pojasnio je, nije tu riječ o podmirivanju troškova samo udruge “Zadarski potrošač”, već Grad plaća račune koje zajednički naprave sve četiri udruge koje djeluju u prostorijama MO Poluotok.
Na aktualnom satu prekjučerašnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnica Ingrid Antičević-Marinović zatražila je odgovor na pitanje zbog čega Grad Zadar financijski ne podupire rad udruge za zaštitu potrošača. Pitanje je iznenadilo dogradonačelnika Grgurovića koji je kazao da je osobno dvadesetak puta sudjelovao na sastancima udruge “Zadarski potrošač” i dodao kako je gradska uprava konstantno na raspolaganju udruzi koja je, kako se izrazio, važna u borbi protiv monopola.
– Mislim da je dogradonačelnik Grgurović malo pretjerao. Istina je da je jednom sudjelovao na javnoj tribini koju smo organizirali u Gradskoj knjižnici Zadar i da nas je primio u prostorijama gradske uprave, a također je istina i da nam je obećao pomoći oko dobivanja financijske potpore Grada, kazao je Zoran Knežević, ističući kako mu je žao što gradska uprava nije prepoznala rad i ulogu udruge za zaštitu potrošača te što gradonačelnik Živko Kolega nikad nije primio predstavnike udruge i poželio saznati više o njihovu radu.
– Više puta smo pisali molbe u kojima smo od Grada tražili financijsku potporu za rad udruge, i rečeno nam je da mi nigdje ne pripadamo – ni u zdravstvo, ni u socijalu, ni u kulturu, ni u sport. Od Županije dobivamo mjesečno 2.200 kuna. U zakonu o zaštiti potrošača stoji da lokalna samouprava treba podupirati rad udruga za zaštitu potrošača. Formalno gledajući, iz gradske uprave mogu kazati kako to rade, jer nam plaćaju račune za struju i telefon, ali to nije dostatno da bismo mi kao udruga opstali. Samo nam boja za printer košta 600 kuna, ilustrirao je Knežević.