Do Božića obnovljene ulice

Slika korisnika admin
radovi
Vedran SITNICA
Radovi u Ulici Mate Karamana

Završetkom turističke sezone počeli su radovi na uređenju dijela Kalelarge u neposrednoj blizini Trga svete Stošije te u Ulici Mate Karamana.

Radovima će se obuhvatiti uređenje pločnika na dijelu Kalelarge koji se naslanja na trg ispred katedrale, odnosno od obližnjeg cafe bara i slastičarnice do banke te u pokrajnjoj ulici. Naime, u tom su dijelu kamene ploče bile u prilično derutnom stanju pa je gradska vlast odlučila urediti ulice kojima tijekom ljeta prolaze brojni turisti.

Tijekom radova na Kalelargi obnovit će se i urediti postojeće ploče lavdarskog kamena, dok će se one puknute morati zamijeniti lavdarskim kamenom koji će uzeti iz pokrajnje Ulice Mate Karamana.

 - Predviđeno je da se u uređenju tog dijela Kalelarge maksimalno iskoristi stari lavdarski kamen koji će uzimati iz pokrajnje Ulice Mate Karamana, dok će se u tu ulicu staviti istarski kanfanar. To je kamen kojim smo u zadnje vrijeme popločavali ulice na Poluotoku jer lavdarski, zbog stavljanja kamenoloma na otocima izvan zakona, više nije moguće pronaći na tržištu, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra, rekavši da će radove izvoditi koncesionar za kamenoklesarske radove Stipčević.

Ona je dodala da bi troškovi radova trebali iznositi do 1,5 milijuna kuna, a trebali bi biti gotovi do Božića. No, ako se, nakon što se dignu postojeće ploče, utvrdi da treba promijeniti instalacije, radovi bi se mogli prolongirati, a i cijena bi se mogla podignuti.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno