Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vjenčanje između dvije modne revije

03.10.2010. 22:00
Vjenčanje između dvije modne revije


Sigurna sam da bolje izgledam na snimanjima nego danas na svom vjenčanju, no nije me briga. Sretna sam što vezu sa svojim Sašom mogu potvrditi u crkvi, pred Bogom. To nam je, uostalom, bio i jedini motiv za vjenčanje, našu dugogodišnju vezu, ozakoniti pred Bogom
Zadarska manekenka Nevena Dujmović u subotu je uplovila u bračnu luku s dugogodišnjim dečkom Sašom Prižmićem. Jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki sudbonosno “DA” izrekla je u crkvi Sv. Tome u rodnoj Dobropoljani na otoku Pašmanu gdje je otpočelo svadbeno veselje. Svečana večera bila je u hotelu Kolovare, a mladoženja je po mladenku došao brodom. Presretna manekenka odabranika svoga srca dočekala je u vjenčanici Sposa Pronovias, kolekcija 2011., koju je kupila u Splitu na sugestiju kume Blanke Ivaneže. Iako je netom prije vjenčanja radno bila u New Yorku i Milanu, Nevena se nije ni trudila obići neki od razvikanih svjetskih salona vjenčanica. Priznaje nam da nikada nije nešto posebno maštala o vjenčanici, kako to cure znaju, te je objeručke prihvatila sugestiju kume.
Sita i vizažista i stilista
– Nisam se puno bavila ni vjenčanicom, ni šminkom, ni frizurom. Možda i zbog toga što me tako često uređuju za snimanja pa sam se zasitila i vizažista i stilista. Sigurna sam da bolje izgledam na snimanjima nego danas na svom vjenčanju, no nije me briga. Sretna sam što mogu vezu sa svojim Sašom potvrditi u crkvi, pred Bogom. To nam je, uostalom, bio i jedini motiv za vjenčanje, našu dugogodišnju vezu, ozakoniti pred Bogom. Saša i ja već godinama zajedno živimo pa se ovim činom zapravo ništa neće promijeniti u našim životima, objašnjava Nevena.
Po prirodi skromna, djevojku koja se može podičiti da radi s najpoznatijim fotografima i modnim dizajnerima svijeta, uspjeh nije nimalo promijenio. I dok se njene daleko manje produktivne kolegice razvlače po hrvatskom tisku na sva zvona, obznanjujući sve svoje poslovne angažmane, Nevena radi punom parom te sve svoje slobodno vrijeme provodi u rodnom gradu sa svojim Sašom. Iako su joj se udvarali mnogi svjetski poznati manekeni, nije pala na njihov šarm. Sašu nije uspio nitko zamijeniti.
– Zaručili smo se prije dvije godine i od tada intenzivno razmišljamo o vjenčanju. Nisam trudna, da odmah razjasnim, kroz smijeh nam dodaje Nevena.
Cipele posudila od prijateljice
Kao ni za vjenčanicu, Nevena se nije puno potrudila ni oko cipela, kaže da je gledala neke modele nedavno u Parizu, no sve su salonke bile s tako visokim potpeticama da je zaključila kako će teško biti izdržati u njima gotovo cijeli dan.
– Spasila me prijateljica i posudila mi svoje replayke. Eto, sada imam nešto posuđeno, kako to nalažu pravila vjenčanja, a i nešto plavo, plavu podvezicu, kaže Nevena.
Mlada se poslije ponoći nije presvukla, prkoseći možda i tim činom sada već uvriježenim pravilima vjenčanih zabava koje sve više nalikuju na cirkus, a ne na proslavu simboličnog čina zavjeta ljubavi. Saša je za vjenčanje, pak, odabrao odijelo Martin Arbanas, ne pateći, očito, kao ni njegova draga od outfita s potpisom. Kum mu je bio Ivan Gulan. Svadbena povorka brojila je 200-tinjak uzvanika, a za dobar štimung pobrinuli su se momci iz trija Gušt. Slavnih uzvanika nije bilo, Nevenine kolegice sada su uglavnom zauzete aktualnim svjetskim tjednom mode. Slobodan trenutak između revija uspjela je uhvatiti samo Martina Karaban, uljepšavši svojim dolaskom prijateljičin dan “D”.