Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadrani najbolji u košarci

03.10.2010. 22:00
Zadrani najbolji u košarci


Dom za odgoj djece i mladeži u Zadru ove subote organizirao je 2. sportski susret domova za odgoj djece Hrvatske.
Nakon postrojavanja na igralištu Doma i predstavljanja ekipa, ravnateljica zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži Tatjana Vukman otvorila je natjecanje. U kratkom govoru poželjela je dobrodošlicu svim natjecateljima, a prije svega dobre vremenske uvjete tijekom održavanja natjecanja.
Ukupno sedamdeset natjecatelja sudjelovalo je u sportskim natjecanjima. Sportske vještine sudionici su pokazali u košarci, nogometu, atletici, šahu, potezanju konopa i nogometnoj odbojka. Odmah nakon otvaranja odigrana je revijalna košarkaška utakmica.
Ravnateljica Vukman kazala je da je cilj susreta, prije svega, da se djeca iz domova druže, sklope nova prijateljstva, promiču sportski duh natjecanja, ali i da izašavši iz svojih institucija postignu izvrsne sportske rezultate.
– Ove godine stigla su djeca iz domova u Rijeci, Cresu, Splitu, Karlovcu i Lugu. Natjecanja će se odvijati u dvorištu i na igralištu Doma te u teretani ŠRC “Franko Lisica”. Udruga Promijeni svijet osigurala je prigodne darove za sve natjecatelje, kazala je Vukman.
U nogometu najbolji rezultat ostvarila je ekipa iz Splita, drugo mjesto zauzeli su domaćini Zadrani, a treće Lug. Najbolji igrač susreta proglašen je Ivo Garac iz Cresa, najboljim strijelcem Gagić Biluš iz Splita, a golmanom Josip Tikulin iz Zadra.
Zadrani su bili najbolji u košarci, a drugo mjesto pripalo je Karlovčanima. Najbolji igrač Susreta proglašen je Kristijan Validžić iz Zadra.
U nogometnoj odbojci pobjedu su odnijeli Zagrepčani. Drugo mjesto pripalo je Karlovcu, a treće Splitu. Luka Smoljanović iz Splita bio je najbolji u disciplini trčanje na 100 metara. Drugo mjesto osvojio je Marin Prole iz Karlovca, a treće Ivan Pajeska iz Zagreba.
Bruno Bačić iz Zadra bio je najbolji u šahu, dok su drugo i treće mjesto pripali Mariju Petričku iz Karlovca i Josipu Fadigau iz Zadra. U natjecanju u potezanju konopca najbolja je bila ekipa iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug.
Pred sucima Susreta bila je teška odluka komu dodijeliti nagradu za fair play u igri. Stoga je odlučeno da se pehar dodijeli zabavljačima iz Doma u Cresu.
Svi sudionici dobili su prigodne poklone sa školskim priborom i pola kilograma čokolade.
Osim Zadra, ovakva natjecanja organiziraju domovi u Rijeci, Splitu, Zagrebu i Karlovcu. Za dvije godine, Zadra će ponovno biti domaćin sportskih susreta.