Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Od zrna do pogače

03.10.2011. 22:00
Od zrna do pogače


U sklopu škole tradicionalno obilježavamo Dane kruha, a prodajna izložba kolača samo je dio aktivnosti koje se odvijaju u školi, a vezane su za obilježavanje Dana kruha. Učitelji i profesori s djecom kroz nastavni sadržaj obrađuju teme vezane za Dane kruha, rekla je Zubović


Zahvaljujući prodajnoj izložbi kruha i kolača, koju su u sklopu obilježavanja Dana kruha na Trgu Petra Krešimira IV. u Pagu postavili učenici Osnovne škole Jurja Dalmatinca središnji paški trg na jedan dan je postao velika prodavaonica na otvorenom koju su s velikim veseljem posjetili brojni građani kako bi kupili kolače i tako se pridružili obilježavanju Dana kruha.
Organizator ovog lijepog događaja bila je Osnovna škola Jurja Dalmatinca, a glavni sponzori su bili roditelji koji su pripremili kolače. Kako je rekla Željka Zubović, ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca, u prodajnoj izložbi su sudjelovala sva odjeljenja matične škole u Pagu sa svojim razrednicama, a učenici iz područne škole iz Povljane će prodajnu izložbu kruha i kolača organizirati 7. listopada u Povljani.
– U sklopu škole tradicionalno obilježavamo Dane kruha, a prodajna izložba kolača samo je dio aktivnosti koje se odvijaju u školi, a vezane su za obilježavanje Dana kruha. Učitelji i profesori s djecom kroz nastavni sadržaj obrađuju teme vezane za Dane kruha, rekla je Željka Zubović.
U zabavnom programu sudjelovao je Dječji zbor “Vijolice”, a učenici Ivan Grašo, Martina Zubović i Barbara Vrban su recitirali prigodne pjesme.
Paški župnik don Igor Ikić je blagoslovio kruh i kolače. Novac prikupljen od prodaje namijenjen je za opremanje jedne učionice u školi LCD-projektorom, a ostatak će se iskoristiti za školske izlete. Prodajna izložba postavljena na Trgu Petra Krešimira IV. bila je i priprema za gostovanje izvan Paga.
Naime, učenici OŠ Jurja Dalmatinca i Srednje škole Bartola Kašića pripremili su projekt pod nazivom „Od zrna do pogače” s kojim će 7. listopada sudjelovati na Županijskim danima kruha u Bibinjama.
– Zahvaljujem roditeljima koji uvijek rado sudjeluju u akcijama koje organizira škola, a također zahvaljujemo Gradu Pagu i tvrtki “Pag II” koji su postavili štandove na trgu, rekla je Željka Zubović.
O velikom odazivu mještana na prodajnu izložbu kruha i kolača najbolje govori to što je sve izloženo vrlo brzo prodano.