Zadarskom policajcu iz automobila ukraden pištolj

Slika korisnika admin
pistolj
Zadarskom policajcu pištolj je ukraden iz automobila

Nagrađivani zadarski policajac Druge policijske postaje u Zadru J. P., ostao je bez službenog pištolja koji uz sav trud i angažman njegovih kolega "plavaca" još uvijek nije pronađen.

Pištolj je policajcu ukraden iz osobnog automobila marke seat, kojeg je parkirao u na Putu Dikla, a u to vrijeme, kako smo doznali, nije bio u službi.

- Nepoznati počinitelj provalio je u automobil kojim se koristio 36-godišnji policijski službenik Policijske uprave zadarske, kojom prilikom je iz automobila otuđio službeni pištolj u vlasništvu MUP-a RH, a koji se nalazio na zaduženju kod policijskog službenika - potvrdio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske napomenuvši kako je protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava te da se u cilju razrješenja ovog kaznenog djela provodi intenzivno kriminalističko istraživanje.

Iako se ovakve krađe ne događaju često, ipak u posljednjih desetak godina u PU zadarskoj bilo ih je nekoliko, a kada je riječ o krađama službenih pištolja, nisu ostali pošteđeni ni policijski djelatnici u drugim postajama, kao što je primjerice PU zagrebačka, gdje su tijekom 2007. i 2008. godine bez pištolja ostala trojica policajaca. Najpoznatiji slučaj krađe službenog pištolja u PU zadarskoj, policajca koji je danima punio novinske stupce, koštao je još i položaja. Bio je suspendiran, a potom i degradiran, dok je u drugom slučaju, kada je ukradenim pištoljem počinjeno kazneno djelo, policajac otpušten iz službe. U ovom najnovijem slučaju, međutim, policajac neće snositi nikakvu odgovornost, a tako je završila i policijska afera kada je iz policijskih prostorija prije četiri godine nestao pištolj zaplijenjen u jednom pretresu.

 GANJAO RADNIKA PIŠTOLJEM JER JE MISLIO DA MU JE UKRAO NOVAC

Protiv 68-godišnjaka s otoka Pašmana podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela ocijenjenog kao protupravno oduzimanje slobode i prijetnje. On je naime, u subotu u mjestu Banj na otoku Pašmanu pištoljem ganjao svog sumještanina u dobi od 41 godine, uvjeren kako mu je on ukrao novac.

Kada ga je našao, zaprijetio mu je pištoljem i zatražio od njega da krene s njim u kuću gdje je mlađi muškarac 68-godišnjaku izvodio građevinske radove. Kada su došli u kuću, pronašli su i novac i mobitel.

Osim što je zaradio kaznenu prijavu, 68-godišnjaku je oduzet pištolj iako je za njega imao oružni list.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno